Test merkezinde inşaat hazırlığı

Yenişehir’de Otomotiv Test Merkezi’nin kurulacağı 4 bin 300 dönüm arazinin tahsis ve kamulaştırma işlemlerini tamamladıklarını belirten Bakan Işık, ”İlk olarak fren test pistinin inşaatına bu yıl içinde başlayacağız” dedi.

Test merkezinde inşaat hazırlığı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa’da Yenişehir’de kurulacak Otomotiv Test Merkezi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işık, Plan ve Bütçe Komisyonunda, kendisine bağlı kuruluşların 2016 yılı bütçesinin görüşmelerinde yaptığı sunumda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde Bursa’da kurulacak Otomotiv Mükemmeliyet Merkezi çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, merkezin kurulacağı 4 bin 300 dönüm arazinin tahsis ve kamulaştırma işlemlerini tamamladıklarını ve ilk olarak fren test pistinin inşaatına bu yıl içinde başlayacaklarını kaydetti.

YERLİ 2018’DE TANITILACAK

Sunumunda yerli otomobile de yer veren Işık, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) bünyesinde sürdürülen çalışmalar neticesinde, 4 farklı prototip araç üretildiğini bildirdi. Işık, yılın sonuna kadar en az 30 adetlik bir test filosu oluşturmayı, 2018’in haziran ayı gibi aracın tanıtımını yapmayı ve 2020’den önce de seri üretime geçmeyi planladıklarını anlattı. Işık, proje kapsamında öncelikle menzili artırılmış elektrikli araç geliştirmeye odaklandıklarını dile getirdi.

SIRADA MOTOR MERKEZİ VAR

Yerli dizel motor üretmek amacıyla Motor Mükemmeliyet Merkezi kurmak için de çalıştıklarını belirten Işık, geçen yıl TÜBİTAK, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve 15 özel sektör kuruluşu arasında Mutabakat Zaptı imzaladıklarını anımsattı. Işık, havacılık, uçak ve gemi teknolojileriyle ilgili de mükemmeliyet merkezi kurmayı planlayan Rolls Royce firması ile TÜBİTAK arasında bir protokol imzalandığını difade etti.

285 OSB’DE 1,5 İSTİHDAM

Bugüne kadar, 2016 fiyatlarıyla, organize sanayi bölgelerine 3,5 milyar lira, sanayi sitelerine ise 4,8 milyar lira kredi kullandırdıklarını kaydeden Işık, şu anda 285 OSB’de 1,5 milyon kişinin istihdam edildiğini söyledi. Işık, 2023 hedefi olarak 70 yeni OSB kurmayı ve 1 milyon ilave istihdam oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X