Test Merkezi`nde vites büyüttük

Bursa`da kurulması planlanan Otomotiv Test Merkezi`nin dünyanın en iddialı merkezlerinden olacağını belirten Işık, projede vites büyüttüklerini kaydetti.

Test Merkezi`nde vites büyüttük
Kocaeli’de Otomotiv Sanayi Derneği’nin düzenlediği sektör toplantısında yetkililerle bir araya gelen Bakan Işık, Türkiye’nin otomotiv sektörüyle ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
Türkiye’deki test ve muayene kapasitesini geliştirmek için büyük çaba gösterdiklerini vurgulayan Işık, ”Bursa Yenişehir’de kuracağımız Otomotiv Test Merkezi’nin şuanda çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Belki de şöyle bir müjdeyi sizinle paylaşmakta fayda var. Yenişehir’de kuracağımız test merkezinde vites büyüttük. Belki dünyanın en iddialı test merkezlerinden birini kuracağız. Yerini değiştirdik, testlerin çok daha iyi yapılmasıyla ilgili alanı belirledik. Şimdi o alanla ilgili hızlı bir şekilde gerekli tüm çalışmaları yürütüyoruz. Ben de yakın olarak takip ediyorum” dedi.
 
İvme kazanacak
 
Yazılım teknolojisi konusuna da ayrı bir önem verilmesi gerektiğini belirten Fikri Işık, ”Bugün gelinen noktada araçlardaki elektronik ve gömülü yazılım payı yüzde 40’larda iken, bu payın yüzde 70’lere çıkacağı düşünülüyor. Gebze’de faaliyete geçecek olan Bilişim Vadisi’nin otomotiv sektörüne yeni bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz” diye konuştu.
 
Işık, Türkiye’de üretilecek yerli otomobil için ise, ”Türkiye’nin artık yerli bir markaya ihtiyacı olduğu toplumun çok geniş kesimleri tarafından kabul gören bir durum. Yerli markanın 2020 yılından önce yollarımızda olmasını hedefliyoruz” dedi.
 
Bakan Işık, yerli markanın daha çok içten yanmalı motor değil, menzili uzatılmış elektrikli araç şeklinde olmasını hedeflediklerinin altını çizdi.
 
3Y formülü
 
Toplantıda otomotiv sektörüyle ilgili rakamları da paylaşan Bakan Işık, Türkiye’nin son 12 yılda düşük teknolojiden orta teknoloji düzeyine geçtiğini kaydetti. 2023 hedeflerine ulaşabilmek için mutlaka yüksek teknolojiye geçilmesi gerektiğini vurgulayan Fikri Işık, ”2023 için hedefimiz, üreteceğimiz ürünlerin yüzde 15’inin ileri teknoloji düzeyinde olması. Bu nedenle bizim 3Y diye formüle etimiz, yerli, yenilikçi ve yeşil üretim anlayışını artık sanayide artık öncelik olarak belirlemiş durumdayız” diye konuştu.
 
Ar-Ge’ye davet
 
Işık, 2011’de uygulamaya başladıkları ‘Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2011-2014)’ neticesinde önemli çıktılar elde ettiklerini dile getirdi. Işık, belgeyi revize edeceklerini ve 2015-2018 dönemi için bu belgeyle ilerlemeyi sürdüreceklerini belirtti.
 
Firmalardan özellikle Ar-Ge konusunda ellerini taşın altına koymalarını isteyen Fikri Işık, ”2014 yılı eylül ayı itibarıyla otomotiv ana sanayinde 12, yan sanayide de 42 olmak üzere 54 Ar-Ge merkezi yer alıyor. Ar-Ge yapmaları için küçük firmalarımızı da teknoparklara davet ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X