TFF harekete geçti, Vakıfköy’e destek geliyor

Futbol Gelişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, Bursaspor altyapısını inceleyecek…

TFF harekete geçti, Vakıfköy’e destek geliyor

OLAY FM’de yeşil beyazlı kulübün altyapısını ‘Sıkıntıların içinde parlayan bir güneş’ olarak değerlendiren Faruk Korkmaz, ‘Tolunay Hoca ay sonunda burada olacak. Tüm Türkiye’ye bizi örnek gösterecek’ dedi.  

Gerek A Milli, gerekse Ümit Milli Takımda Bursaspor’dan birçok oyuncunun olması Türkiye Futbol Federasyonunu harekete geçirdi. Dün OLAY FM’de Spor Saati’nde Orhan Güney ve Beytullah Süat’ın sorularını yanıtlayan Gençlik Geliştirme Sorumlusu Faruk Korkmaz, altyapı olarak örnek işlere imza attıklarını belirtti ve TFF Futbol Gelişim Direktörü, Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas’ın ay sonunda Vakıfköy’e geleceğini söyledi. Kafkas’ın kendisini aradığını belirten Korkmaz, ‘Ay sonunda Vakıfköy’e gelerek sistemimizi inceleyecek. Basın toplantısıyla destek verecek. Tüm Türkiye’ye bize örnek gösterecek. Burada bir cevher, bir maden var. Milli takımların bütün kategorileri Vakıfköy’den besleniyor’ dedi. 

PARLAYAN GÜNEŞ GİBİYİZ

Son yıllarda alt yapıya yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya çalışan Altınordu’yu da değerlendiren Faruk Korkmaz  ‘Onlarda işin ticaret tarafı daha ağır basıyor. 10 yıldır bir savaş, mücadele içersindeyiz. Bu sürece bakarsanız Salih Uçan, Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü’yü çıkardılar. 10 yılda 3 oyuncu. Ben 4.cüsü bilmiyorum. Bu kadar ciddi çalışmaya rağmen onlar bile çıkaramıyor. Eleştirmek için söylemiyorum bunları. Onlar bile zorlanıyorsa düşünün diğer kulüpleri.Biz 10 yıl içersinde 12 tane oyuncu çıkardık üst düzeyde. Ben bu göreve ilk başladığımda Gençlerbirliği çok öndeydi. O dönem kavga halindeydik. bugün alt yapıdan oyuncusu yok. Biz bu sıkıntıların içinde parlayan bir güneş gibiyiz.’diye konuştu. 

HERKESİN EMEĞİ VAR

Milli Takım formasını giyen oyuncularla gururlandıklarını ifade eden Faruk Hoca  şöyle konuştu: ‘Bu oyuncularımızda herkesin emeği var. İlk bulunmasında biz vardık. Gelişimine birçok antrenör katkı koydu. Bütün oyuncuların ayrı bir hikayesi var. Kimin emeği varsa teşekkür ediyorum. Yeni oyuncular gelecek. 1999-2000 doğumlu oyuncuların mevcut halini kabullendik. Geliştirmeye gayret ediyoruz. Şuan 2003-2004-2005 doğumlu oyunculara yöneldik. 2004-2005 buraları doldurmaya gayret ediyoruz. İnşallah 2-3 yıl içersinde tam anlamıyla doğru bir yola gireceğiz’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X