The Sun’dan Euro 2016 için korkutucu iddia

İngiltere’nin tanınmış gazetelerinden The Sun çarpıcı bir haber yayımladı. Euro 2016’da B Grubu ekiplerinden İngiltere ve Rusya’nın karşılaşacağı maç öncesi terör örgütü IŞİD, İngiliz taraftarına yönelik terör saldırısı planlarının ortaya çıkarıldığını ya

The Sun’dan Euro 2016 için korkutucu iddia

Gazete, 11 Haziran’da Marsilya’daki Velodrome Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşmada teröristlerin İngiliz taraftarlara canlı bomba, kimyasal silah ve insansız uçaklarla (drone) saldırma planlarının ortaya çıkarıldığını açıkladı. The Sun bu bilgilere ise Paris ve Brüksel saldırılarının planlayıcısı ve zanlılarından olan Salah Abdeslam’ın laptopun da yer aldığını belirtti.

ASIL TEHDİT AÇIK ALAN

The Sun’a konuşan bir İngiliz yetkili ise “Asıl korkumuz bu tip olayların saldırıların güvenli bölge dediğimiz yerin dışında olabilme ihtimalidir. Maç öncesi çevredeki barlarda, restaurantlarda bulanan ve alkolü olacak olan İngilizler bu kişilerin hedefindedir” açıklaması yaptı. Fransız yetkililer ile birlikte sıkı bir şekilde güvenlik önlemleri için çalıştıklarını belirten İngiliz polisi karşılaşma için bileti olmayan taraftarların Marsilya’nın Old Port kısmında maçı dev ekranlardan seyredeceğini ve asıl tehdittin burada olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X