THK Başkanı istifa etti

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem, görevinden istifa etti.

THK Başkanı istifa etti

Öktem, yaptığı açıklamada, başkanlığa bir daha aday olmayacağını ve eylülde yapılacak Büyük Genel Kurul’da seçime katılacak genel başkan adaylarının önünü açmak için bugün itibarıyla görevinden istifa ettiğini söyledi.

 

Vacit Öktem, görev süresi boyunca çalışmalarına destek veren tüm THK şube başkanlarına ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

VACİT ÖKTEM KİMDİR?

1951 Yılında Erzurum’ da doğdu. Memleketi Trabzon Sürmene’dir. Babasının memuriyeti nedeniyle ilk, orta ve lise eğitimini Giresun Bulancak, Manisa Aksihar ve İzmit’ te tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ nden 1976 yılında mezun oldu.

Askerlik görevinden sonra 1 yıl Hakimlik Stajı, Balıkesir Savaştepe’ de C. Savcılığı, Mardin Midyat’ ta Hakimlik görevlerinde bulundu. 1980 Yılında istifa ederek serbest avukatlığa geçti.

Sakarya Barosu Başkanlığı, Türkiye Barolar Birliği delegeliği yaptı. Avukatlık görevi esnasında Adapazarı Belediyesi Hukuk Müşavirliği, Toyota-Sa, TC Ziraat Bankası, Denizbank gibi çeşitli özel ve kamu kurumlarında Hukuk Danışmanlığı yaptı.

30 Yıla yakın bir zamandır Türk Hava Kurumu Adapazarı Şube Başkanlığı ve değişik dönemlerde THK Genel Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu.

Vacit ÖKTEM, 27-28 Aralık 2014 tarihlerinde yapılan Türk Hava Kurumu Olağanüstü Büyük Genel Kurulu’nda 433 delegenin oy kullandığı ve 3 adayın yarıştığı genel kurulda oyların çoğunluğunu alarak Türk Hava Kurumu’nun 26ncı Genel Başkan’ı oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X