THK’dan gece görüşlü hava ambulansı

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem, yakında gece görüş helikopterlerinin de hizmete gireceğini ve 24 saat kesintisiz hava ambulansı hizmeti vereceklerini bildirdi.

THK’dan gece görüşlü hava ambulansı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden THK Genel Başkanı Vacit Öktem, kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi verip havacılık ilgisini daha çok kişiye yaymak istediklerini söyledi. Yangın söndürme ve sağlık alanındaki çalışmaları da paylaşan Öktem, THK’nın hava ambulansı hizmeti de verdiğini aktardı. Öktem, “Helikopterlerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimizle beraber acil hastalarımızı alıp hastanelere yetiştiriyorlar. Türkiye çapında 17 helikopterimizle bütün Türkiye’de bu hizmeti veriyoruz. Yakında gece görüş helikopterleri de hizmete girecek. 24 saat kesintisiz hava ambulansı hizmetini vereceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ciddi bir pilot açığı bulunduğunu ifade eden Vacit Öktem, “Uçuş akademimiz sayesinde her yıl 140 gencimizi pilot olarak yetiştiriyoruz. Türk Hava Kurumu’nun havacılığın 5 ayrı dalında faaliyet gösteren 3 bin öğrencisi olan üniversitesi var. Üniversitemizden mezun olan gençlerimizin işleri hazır. Üniversitemizin kapasitesini de artırmaya çalışıyoruz. Ülke çapındaki 4 ayrı eğitim merkezlerimizde havacılığa gönül vermiş olan gençlerimizi hiçbir ücret almaksızın istedikleri alanda yetiştiriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X