THY oluşan zararı silip süpürdü

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, işlerinin mevsimsel olduğunu belirterek, ”Geçen yıl son çeyrekte 386 milyon dolar kazanarak yıl içinde oluşan zararı silip süpürdük. Bu yıla da güçlü girdik. Bu yıl, planlamaları

THY oluşan zararı silip süpürdü

Aycı yaptığı açıklamada, 2016 yılında önemli parametreler yaşandığını ifade ederek, bunlardan birinin Brexit ile birlikte başlayan AB’deki iç gerilimler olduğunu söyledi. Meydana gelen saldırıların bir diğer parametre olduğunu belirten Aycı, bu saldırıların hem turizm sektörü hem insanların seyahat alışkanlıkları hem de havacılık sektörü ve onun tüm paydaşlarını ciddi anlamda etkilediğini kaydetti. Söz konusu diğer parametreleri ise yerel para birimlerinin dolara karşı güç kaybetmesi olduğunun anlatan Aycı, likiditeyi, bilançoyu, giderleri etkin yönetmenin, giderleri düşürmeye çalışmanın geçen yılın önemli konularından biri olduğunu vurguladı. 2016’nın ardından yaraları sarıp bu yıla daha iyi başladıklarını ifade eden Aycı, şunları kaydetti: ”Geçen yıl son çeyrekte 386 milyon dolar kazanarak yıl içinde oluşan zararı silip süpürdük. Bu yıla da güçlü girdik. Bu yıl, planlamalarımıza, stratejilerimize göre gidiyor. Bu, hiçbir kırılganlık olmadığı anlamına gelmesin. Elbette güven ve istikrar ortamının sürmesi çok kritik” ifadesini kullandı.

 

40 UÇAĞA YERLİ KOLTUK

THY’nin halen 120 ülke ve 302 destinasyonla dünyanın en fazla noktasına uçan havayolu unvanını koruduğuna dikkat çeken Aycı, uçak filosunu geliştirmeye devam edeceklerini, önümüzdeki aylarda bir geniş gövdeli yolcu uçağı ile 2 kargo uçağının filoya katılacağını söyledi. Aycı, yıl sonuna kadar 40 uçağa daha yerli üretim koltuk takılacağını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X