THY personelinin tamamı serbest

Mali’nin başkenti Bamako’da silahlı saldırganlar, yabancılar tarafından kullanılan lüks bir otelde 170 müşteri ve çalışanı rehin aldı. THY rehin alınan personelden 7’sinin serbest bırakıldığını açıkladı.

THY personelinin tamamı serbest

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Bamako uçuşlarını gerçekleştiren 7 THY personeli de, silahlı baskın düzenlenen The Radisson Blu Oteli’nde bulunuyordu.

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada, Mali’deki otelde rehin alınan 7 personelin serbest bırakıldığını açıkladı. Kabin memuru Deniz Kıvrak, “Asker ve polis odamıza girerek bizi kurtardı” dedi.

BAŞBAKAN’DAN AÇIKLAMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mali’deki otel baskınında 5 vatandaşımızın kurtarıldığını, diğer 2 vatandaşın kurtarılması için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

“EN KISA SÜREDE TÜRKİYE’YE DÖNECEKLER”

Türkiye’nin Mali Büyükelçisi Renan Şekeroğlu da, silahlı saldırganların baskın düzenlediği otelde 136 rehine arasında 1 Türk vatandaşının bulunduğunu açıkladı. Büyükelçi Şekeroğlu, “Kurtarılan THY personeli en kısa sürede Türkiye’ye dönecek” dedi.

OTELDE 7 THY PERSONELİ VARDI 

Otelde rehin kalan THY personelinden 6’sının uçuş amacıyla bu ülkede bulunduğu ve diğer Türk personelin Mali’de görevli olduğu açıklandı.   

Cihan Haber Ajansı da, otelde rehin kalan THY personelinin odalarında olduğunu ve durumlarının iyi olduğunu duyurmuştu.  

SALDIRI SABAH 06.00’DA OLDU 

Sabah yerel saatle 6.00 sıralarında otele görgü tanıklarına göre bir pikapla gelen saldırganlar, özel güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi.

Otelin içine giren saldırganların rastgele ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğu iddia edildi. Rehin alma eylemi sırasında en az iki özel güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi.

Ülkede bulunan Birleşmiş Milletler kuvvetleri ve Mali ordusunun birlikte düzenlediği operasyon devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X