THY’den özel tasarım uçak

Atatürk Havalimanı’nda Türk Hava Yolları’nın (THY) Türk motifleriyle özel tasarlanan ‘Discover the Potential-Turkey’ yazılı uçağının lansmanı yapıldı.

THY’den özel tasarım uçak

THY Teknik Hangarında gerçekleştirilen tanıtımda konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “Bugün çok önemli bir projeye tanıklık ediyoruz. Dünyadaki en büyük havayolu şirketlerinden biri olan THY’nin bu çerçevede Türkiye markasınını Uluslararası camiada tanıtmada büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Türkiye kabuğunu ihracatta 2000’li yıllarda kırmaya başladı. Bugün geldiğimiz nokta takdire şayandır. 15 yıl önce THY’nin dünya çapında bir şirket olacağını söylemek bir hayal olarak görülebilirdi. Geçmişte hayal edemediğimiz yaptığımızı görüyoruz. Artık Türk sanayicisi, işadamı geleceğe umutla bakıyor” dedi.

GURUR DUYUYORUZ

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da, “Discover the Potential, gücü keşfet. Son derece anlamlı bir mesaj. Bu uçağın hazırlanmasında ve bu mesajın uçtuğumuz her yere Türkiye’nin mesajı olarak, insanları Türkiye çekmek adına götüreceğimiz bu mesajı bizim uçaklarımızla taşıyacak olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz” diye konuştu.  İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, yeni Türkiye’nin artık kendisini besleyen tüm evrensel değerlerle barışık bir sentez olduğuna dikkat çekti. Büyükekşi, “Bu değerlerle her zaman gurur duyduk. Bizler üzerinde yaşadığımız coğrafya ve taşıdığımız mirasla doğunun ve batının senteziyiz. Doğu ile batıyı bağlayan köprüyüz. Türkiye markasıyla giydirdiğimiz uçaklarımız, Türk Hava Yollarıyla sadece insanları değil, Türkiye’yi de dünyaya taşıyacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X