THY’den rötar uyarısı

İstanbul’u akşam saatlerinde etkisi altına alan ve CB olarak adlandırılan elektrik yüklü kümülonimbus bulutları nedeniyle hava trafiği olumsuz etkilendi. Uçuşlarda rötarlar meydana geldi…

THY’den rötar uyarısı

Meteorolojinin verdiği bilgiye göre, Atatürk Havalimanı ve etrafında saat 17.30’da başlayan yağış, bölgede etkisini saat 22.30’a kadar sürdürdü.

 

Atatürk Havalimanı hava trafiğinde zaman zaman aksamalar yaşanırken, rüzgar limitleri nedeniyle iniş ve kalkışlar 17/35 pistlerinde gerçekleşti.

 

Elektrik yüklü CB bulutları sebebiyle saatlik uçak kapasitesi hem Atatürk hem de Sabiha Gökçen Havalimanlarında yarı yarıya azaldığı için de rötarlar meydana geldi.

 

THY: ORTALAMA 94 DAKİKA RÖTAR YAŞANIYOR

 

Türk Hava Yolları, Atatürk Havalimanı’na inen uçakların ortalama 94 dakika rötar yaşadığını belirterek yolcuları uyardı. Açıklamada, “Yağış sonrası olumsuz meteorolojik beklenti olmamasına rağmen, otorite tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş için kapasite kısıtlaması uygulandığından, seferlerimizde ortalama 94 dk. tehir yaşanmaktadır. Tüm kaynaklarımızı kullanmamıza rağmen elimizde olmayan bu nedenle yolcularımızın yaşadığı aksaklıklar için özür dileriz” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X