THY’nin yolcu sayısında artış

Türk Hava Yolları, 2016 yılının ilk 4 ayında 173 bin 505 yolcu taşıyarak geçen yıla göre yüzde 7’lik bir artış gösterdi.

THY’nin yolcu sayısında artış

Türkiye’den kutsal topraklara yapılan Umre yolculuklarına ilgi her yıl artıyor. Türk hava yolları artan talepleri karşılamak için yeni seferler koydu.

ürk Hava Yolları, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Suudi Arabistan’a yaptığı seferlere ek olarak 2016 yılında İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve Trabzon Havalimanı’ndan Cidde, Medine ve Riyad’a uçmaya başladı. THY, 2015 yılında Hac ve Umre seferlerinde toplam 293 bin 154 yolcuyu taşırken sadece 2016 yılının ilk 4 ayında 173 bin 505 yolcu taşıyarak geçen yıla göre yüzde 7’lik bir artış gösterdi. Umreye ilginin artması tur şirketlerinin yüzünü güldürdü. Özellikle zamanı kısıtlı olan ve kısa süreli umre ve haç yapmak isteyen ünlülere ve iş adamları için lüks hizmet veren şirketler yoğun ilgi görüyor.

Umre’ye yolculuk yapmak için zamanın kendisine göre ayarlanmasını isteyen ve standartlarını kendisi belirleyen Türk vatandaşları kutsal topraklara yolculuk yaparken artık bu turizm şirketlerini tercih ediyor. Futbolcular, oyuncular ve bir çok ünlü de kutsal topraklarda özel hocalar eşliğinde daha bilinçli bir ibadet için butik hizmeti veren şirketlerden destek alıyor. Mekke’de butik hizmet anlayışını Türk basın mensuplarına tanıtan Amade Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Şimşek her sene 2 bin 500- 3 bin kişiye hizmet verdiklerini belirterek Umre ve Hac’da de luxe (lüks) organizasyonlarla konukları 5 yıldızlı otellerde ağırladıklarını bildirdi. Turgut Şimşek, Hac için 14 bin ile 30 bin dolar, Umre için ise bin 500 ile 6 bin dolar arasında ki fiyatlarla hizmet verdiklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X