THY’ye geniş gövdeli 40 uçak

Türk Hava Yolları (THY) ile Boeing, Dreamliner 787-900 tipi 40 uçağın alımı için anlaşma imzaladı.

THY’ye geniş gövdeli 40 uçak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Hard of New York’taki törende, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Boeing Başkan Yardımcısı Ray Conner, anlama metnine imza koydu. İlker Aycı, 787 Dreamliner’ın dünyada teknolojik olarak en gelişmiş uçak olduğunu belirterek, bunları satın alma amacının 3. Havalimanı kullanıma girdikten sonra oluşacak geniş gövdeli uçak ihtiyacını karşılayacağını, ayrıca THY’nin uçuş kapasitesini de geliştireceğini söyledi. Ray Conner ise, Boeing’in Türkiye ile olan ilişkisinin, 70 yılı aşkın köklü bir geçmişe dayanan çok önemli uzun vadeli bir ortaklık olduğunu vurguladı. Conner, ”Türkiye ile birlikte çalışarak bu köklü ortaklığımızı, gerek Türkiye’deki varlığımızın genişlemesine ilişkin uzun vadeli hedefimize ulaşmamız gerekse Türk havacılık sanayinin gelişimini hızlandırmamız yolunda bir adım daha ileriye taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLERİ NELER?

787-9 Dreamliner, 8.185 deniz mili (15.200 km) mesafede 280 yolcu taşıyabiliyor. Uçak saatte 954 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Uzunluğu 62.8 metre olan uçağın kanat açıklığı ise 60 metre. THY’nin filosunda halihazırda 328 adet uçak yer alırken, bunlar arasında Boeing 787 Dreamliner serisinden uçağı bulunmuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X