Tıbbi ve aromatik bitki üretimi yaygınlaşıyor

Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Göynükbelen Mahallesi’nde 3 üreticiye tıbbi ve aromatik bitkiler üretimini arttırmak amacıyla çalışma başlattı.

Tıbbi ve aromatik bitki üretimi yaygınlaşıyor

OSMAN SAK

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından her bir çiftçiye 1 dekarlık olmak üzere kekik, adaçayı ve ekinezya fideleri temin edildi. Bitkiler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli tarafından dikimden hasada kadar sürekli takibi yapılıyor.

ÜRETİCİYE DESTEK

Hasat yapımına kadar kontrollerin süreceğini belirten İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son yıllarda alternatif tıpta, kozmetikte, sağlık sektöründe, beslenmede önemli bir yeri olmaya başlayan tıbbı bitkiler konusunda çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Bizler de aromatik bitkilere önem veriyor, gelişmesi için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Kekik, ekinezya. ve adaçayı bitkilerinin demonstrasyon alanlarını geziyoruz. Bu bitkiler içerisinde, iyi verim veren, kaliteli olan, bölgemizin toprak ve iklim özelliğine uygun olanlarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için yeni projeler yapacağız. Böylelikle imkânı kısıtlı olan üreticilerimizi, daha fazla gelir getirecek bu tür bitkilere yönlendireceğiz. Bu ürünlerin yöremizde daha çok yaygınlaşması için gerekli her türlü desteği vereceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X