Ticari safari dopingi

BTSO’nun Ticari Safari Projesi kapsamında Bursa’ya getirilen 50 ülkeden bine yakın yabancı işadamı Tarım Fuarı’nda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Yetkililer, önemli anlaşmalara imza atıldığını bildirdi.

Ticari safari dopingi

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ’nin Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlediği Bursa 15. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2017) ile Bursa 10. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’nda, Türk firmaların yetkilileri, 50’ye yakın ülkeden gelen bine yakın yabancı alıcıyla ikili iş görüşmeleri yaptı.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda, Ekonomi Bakanlığının desteği ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) ve Tüyap iş birliğiyle alım heyeti organizasyonları gerçekleştirildi. Kuzey Afrika, Arap ve Avrupa ülkelerinden fuara gelen yaklaşık bin iş adamı, düzenlenen ikili iş görüşmelerinde, firmalarla yeni bağlantılar kurdu.

TÜRKİYE VE BURSA’YA ÖVGÜ

Tunuslu iş adamı Muhammed Kamoun, Türk firmalarının mevcut üretim yelpazesi ve tecrübesiyle dikkati çektiğini belirtti. Türkiye ekonomisinin kendilerine her zaman güven verdiğini kaydeden Kamoun, ”Ben, 2 yıldır bu fuarlara geliyorum ve önemli iş birlikleriyle ülkeme dönüyorum. Türk ürünlerinin sektördeki gücünü ve kalitesini biliyoruz. Bursalı firmalarla da önemli görüşmeler yaptık. Bu iş görüşmelerinin sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Her zaman Türkiye ve Bursa ile çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YENİ İŞ OLANAKLARI KASANIYORUZ

Fuarlara 5 yıldır katıldığını anlatan bir firmanın yetkilisi Yahya Karademir, ”Fuarda gerçekleştirdiğimiz ikili iş görüşmeleri sayesinde, yeni iş ortakları kazanıyoruz. Bu yıl fuarda, bazı firmalarla anlaşmalar gerçekleştirdik. Uluslararası ölçekli önemli firmalarla görüştük. Burada rakiplerimizin projelerini de görme fırsatı yakalıyoruz. Ağırlıklı olarak Afrika, Rusya, Ortadoğu, Hindistan ve İran pazarlarından gelen firmalarla olumlu görüşmeler yapık” değerlendirmesinde bulundu.

ŞİMDİYE KADAR 12 BİN İŞADAMINI AĞIRLADIK

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, BTSO olarak Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari ve Ur-Ge projeleri aracılığıyla Bursa iş dünyası temsilcilerini yabancı firmalarla buluşturduklarını vurguladı. Şimdiye kadar çeşitli ülkelerden gelen 12 bine yakın iş adamını şehirde ağırladıklarını bildiren Onur, sektörlerin ihracat odaklı büyümesi için çalışmalar yaptıklarını anlattı. 7 salonda ve 75 bin metrekarelik alanda kurulan fuarlarda bu yıl 420 firma ile bin 216 marka stant açtı. Sektörlerin nabzını tutan organizasyonlar, 15 Ekim tarihine kadar Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X