TİKA’dan Meksikalı eğitimcilere eğitim

Meksika genelinde yüz binlerce öğrenciye hizmet veren toplumsal eğitim liderlerini eğiten eğiticiler, Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarının hazırladığı programa katıldı.

TİKA’dan Meksikalı eğitimcilere eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Meksika’da kırsal alanda yaşayan göçmen işçilere, köylülere ve yerli halklara yönelik eğitim hizmeti sunan Meksika Eğitim Kalkınma Ulusal Konseyi (CONAFE) bünyesinde görev yapan eğiticilere yönelik “Eğiticilerin Eğitimi Programı” düzenledi.

TİKA’dan yapılan açıklamaya göre, Meksika genelinde 27 bin noktada okul öncesi eğitim, 28 bin noktada ise ilkokul ve ortaokul eğitim hizmeti sunan CONAFE’nin eğiticileri için 31 Temmuz ile 4 Ağustos arasında başkent Meksiko’da eğitim

programı uygulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli uzmanlar yönetiminde, 32 eyaletten gelen toplumsal eğitim liderlerini eğiten eğiticilere yönelik yoğunlaştırılmış kapasite artırım programında, sunulan eğitim öğretim hizmetinin kalitesinin ve etkinliğinin artırılması amaçlandı.

Program kapsamında erken çocukluk eğitimi, eğitimde temel kavramlar, öğretimde planlama ve değerlendirme, öğretim teknikleri ve metotları, göç ve uyum, davranış değiştirme ve özel eğitim konularına yönelik Türkiye’nin tecrübesi aktarıldı. Ayrıca sınıfta öğrencilerin dikkatini yoğunlaştırmaya yönelik metotlar uygulamalı olarak gösterildi.

Bir haftalık programın ardından CONAFE İcra Direktörü Enrique Torres Rivera, CONAFE Toplumsal Eğitim ve Sosyal Katılım Dairesi Genel Direktörü Lilia Danila Lopez Salmoran, TİKA Meksika Program Koordinatörü Muhammed Ünal ve Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarının iştirakıyla katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları tarafından gerçekleştirilen kapasite artırım programının çok başarılı geçtiğini belirten Rivera, kendilerine verilen desteğin sürmesi temennisinde bulunarak TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

28 bin noktada sunulan ilkokul ve ortaokul eğitim hizmetleri ise 16-29 yaş arasındaki toplam 41 bin toplumsal eğitim lideri aracılığıyla gönüllülük esasına göre sağlanıyor. Eğitim verilen alanlarda toplam 750 binden fazla öğrenci hizmet alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X