Timsah Arena Bursaspor’a verildi

Büyükşehir Belediye Meclisi yeni yapılan stadın aylık 60 Bin TL bedelle 10 yıllığına Bursaspor Kulübü’ne tahsisi için oy birliği ile karar aldı.

Timsah Arena Bursaspor’a verildi

SEYİT GÜNDOĞAN

Alınan karara göre; stat Büyükşehir tarafından açılışı yapıldıktan sonra tamamıyla Bursaspor’a devredilecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2015 yılının ilk oturumunda Bursaspor için önemli bir karara imza atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında gerçekleşen oturumunda, yapımı devam eden yeni stadın tüm işletme ve ticari alanlarıyla birlikte aylık 60 Bin TL bedel karşılığında 10 yıllığına Bursaspor’a kiralanması yönünde oy birliği ile karar alındı. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Altepe, Bursaspor’un UEFA tarafından aldığı cezanın hesaplar düzeltilmezse katlanacağını, düzeltilirse mevcut cezanın da kalkabileceğini hatırlatarak, o nedenle kulubün gelirini arttırma yönünde destek olduklarını söyledi.

 

AÇILIŞI BELEDİYE YAPACAK

Stadın tahsisi konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Altepe, “Gerek Kayseri’deki stadın, gerekse Galatasaray’ın stadının, gerekse Konya stadının nasıl devredildiğini en ince ayrıntısına kadar araştırdık. Şu anda aldığımız kararla stadın aylık 60 bin lira bedelle 10 yıllığına Bursaspor Kulübü’ne tahsisi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmiş oldu. Açılışı belediye olarak biz yapacağız ve o şekilde teslim edeceğiz. Tüm işletmeleri, ticari alanları locaları, otoparkları başta olmak üzere tamamı verilecek. Burada amacımız cezanın ödenmesi kulübün güçlenmesidir” diye konuştu. 

AÇILIŞA BARCELONA GELEBİLİR

43 bin 563 kişi kapasiteli stadyumun yeni sezona hazır olacağını dile getiren Başkan Recep Altepe, “Açılışa Barcelona gelecek gibi gözüküyor. Açılış gününü henüz belirlemedik, ama yaz ayında yapalım istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X