Timsah çok havalı: 81-52

Yeşil beyazlılar, ligdeki ilk yılındaki başarısını perçinlemeyi sürdürüyor

Timsah çok havalı: 81-52

RECAİ UYSAL

Bursaspor Basketbol Takımı, normal sezonun son maçında Maliye Milli Piyango engelini farklı geçti.

Türkiye Basktebol 3. Ligi B Grubu’nda mücadele eden Bursaspor, normal sezonun son maçında evinde Maliye Milli Piyango’yu 81-52 mağlup ederek, grup üçüncüsü olarak play-off oynamaya hak kazandı. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçta baştan sona üstün bir oyen sergileyen yeşil beyazlılar, ilk çeyreği 22-16 önde tamamladı. İkinci periyotta farkı açan Potanın Timsahları, müthiş savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Bu çeyrekte rakibinden sadece 5 sayı yiyen Bursaspor, ikinci yarıya ise 47-21 önde girmeyi bildi.

EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

Karşılaşmanın ikinci yarısında da etkili savunmasını sürdüren yeşil beyazlılar, hücumda da istekli oyunca fark açıldı. 28’de soru 71-30 yapan Potanın Timsahları, son çeyreğe ise 71-35 üstün girdi. Taraftar desteğini de arkasına alan Bursaspor, karşılaşmadan da 81-52 galip ayrıldı ve grubu 3. sırada tamamladı. Bu sonucun ardından yeşil beyazlılar, A Grubu 6.’sı İzmir Büyükşehir Belediyespor’la eşleşti. Bu arada ligde play-off oynamayı başaran diğer Bursa ekiplerinden B Grubu 7.’si Tofaş Gelişim, A Grubu 2.’si Acıbadem Üniversitesi, A Grubu 8.’si Gemlik Gücüm de FMV Işık ile eşleşti.

SALON: Atatürk

HAKEMLER: Barış Tunç (**) Can Mavisu (**)

1. PERİYOT: 22-16

İLKYARI: 47-21

3. PERİYOT: 71-35

BURSASPOR: Doğancan 8 (***) Mehmet Ali 5 (**) Oğuzhan (**) Ömer 21 (****) İlker 4 (**) Ercan 8 (***) Melih 8 (**) Burak Burhan 4 (**) Müfitcan 7 (**) Gökhan 1 (****) Aykut 15 (***) Semih (**)

MALİYE MİLLİ PİYANGO: Faik Can 6 (**) Arif 3 (*) Murat 3 (*) Can 9 (*) Kemal 20 (**) Görkem (*) Emre Özkan 3 (*) Eyüp 8 (*) Coşkun (*) Emre Yavuklu (*)

 

Türkiye Basketbol 3. Ligi

Çorlu B.-Tofaş Gelişim:    75-81

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X