Timsah derisi çantaya çıplak ve kanlı protesto

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da başlayan moda haftası nedeniyle harekete geçen hayvan hakları koruyucusu PETA üyeleri, Prenses Mary’ın timsah derisi çanta kullanmasını protesto ettiler.

Timsah derisi çantaya çıplak ve kanlı protesto

Kopenhag’ın en işlek alışveriş caddesi olan Strogette’de, Prens Mary’in alışveriş ettiği Hermes adlı butiğin önündeki eylem, turistlerin de büyük dikkatini çekti. Eylem sırasında bir genç kız üstsüz vaziyette yerde yatarken, bir arkadaşı da üzerine bir şişeden kan döktü. 

Hayvan Hakları savunucusu Regitze Hansen: “Dünyanın her yerinde arkadaşlarımız hayvanlara yapılan zulmü dile getiriyor. Umarım bu eylem, oradan geçenlerin dikkatini çeker ve insanlar, hayvan derisinden bir giyim ya da aksesuar satın almadan iyi düşünürler. Timsahların derisine zarar vermemek için bazen öldürmeden yüzüldükleri biliniyor” dedi.

Prenses Mary’in doğum günü hediyesi olarak 221.000 kronluk Birkin marka timsah derisinden çantayı kabul etmesi büyük tepkilere yol açmıştı. Birkin marka çantaların en ucuzu 50 bin kron (6 bin 500 Euro) pahalısı 1 milyon kronun (150 bin Euro)üzerinde satılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X