Timsah için tehlike çanları çalıyor! Ateşle oynamayın

Averajla 15. sırada yer alan Bursaspor’a puan tablosundaki yeri yakışmıyor… Süper Lig hedefiyle başlanan sezonda yaşanan bu hayal kırıklığının son bulması için yönetim, teknik heyet ve futbolculara büyük görev düşüyor.

Timsah için tehlike çanları çalıyor! Ateşle oynamayın

ERDAL AKÇAY

Spor Toto 1. Lig’de oynadığı 13 maçta sadece 14 puan toplayıp geçen sezonun da gerisinde kalan ve son 18 yılın en kötü performansını sergileyen Bursaspor için tehlike çanları çalıyor. Yeni yönetimle transfer tahtasını açarak lige giren yeşil beyazlı takım en pahalı bir kaç kadrodan birine sahip olmasına karşın elde ettiği sonuçlarla futbol otoritelerini bile şaşkına çevirmiş durumda.

HİÇ YAKIŞMIYOR

Süper Lig hedefiyle girilen ligde 13 maçta sadece 4 galibiyet ve 2 beraberlik alıp, 7 mağlubiyetle topladığı 14 puanla 15. sıraya kadar gerileyen yeşil beyazlı takım için tehlike çanları çalıyor. 19 takımlı ligde gol averajıyla düşme hattının hemen üzerinde yer alan Bursaspor’un bu görüntüsü Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış bir camiaya hiç yakışmıyor.

KRİZDEN UZAK DURUN

Bugüne kadar transferden, teknik adam seçimine kadar birçok hata yapan yönetimin bundan sonraki süreci iyi yönetmesi gerekiyor. Takımı kriz ortamından uzak tutup, camiayı birleştirici adımlar atılması şart. Teknik Direktör Özcan Bizati ve ekibinin de oynadığı maçlarda aciz bir görüntü sergileyen, rakip kaleye dahi gidemez hale gelen takımı toparlayıp, rakipleri daha iyi analiz etmesi şart. Tabiki yeşil beyazlı futbolcuların da giydikleri formanın hakkını vermek için sahaya çıktıklarında daha fazla mücadele edip taraftarın arzuladığı galibiyetlere yeniden başlaması gerekiyor.

DENİZLİ İLE KIRILMA MAÇI

Yarın Kırşehir Belediyespor ile oynanacak kupa maçının ardından pazar günü sıralamada 15 puanla hemen üzerinde yer alan Denizlispor ile deplasmanda karşılaşacak olan Bursaspor’un kader niteliğindeki bu mücadeleyi kazanmak için varını yoğunu ortaya koyması şart. Timsah’ın eski teknik direktörü Fatih Tekke’nin çalıştırdığı Horozlar karşısında galibiyet dışında alınacak herhangi bir sonuç Bursaspor’u iyice ateş hattının içine düşüreceği gerçeği unutulmamalı.

PLAY-OFF İMKANSIZ DEĞİL

Spor Toto 1.Lig’de geride kalan 14 haftada oynadığı 13 maçta 14 puan toplayabilen Bursaspor’da üst üste alınan 3 galibiyetin ardından play-off potasına yaklaşmışken gelen üç yenilgi moralleri fazlasıyla bozmuş durumda. Her hafta sürpriz sonuçların çıkabildiği ligde Bursaspor her ne kadar alt sıralara inmiş olsa da play-off hattındaki son takım olan 6. sıradaki 20 puanla İstanbulspor’un 6 puan gerisinde bulunuyor. Yeşil beyazlı futbolcuların gereken mücadeleyi sergileyip galibiyet serisi yakalamaları halinde tükenmek üzere olan play-off umutları yeniden yeşerebilir. Bunun için de son 5 haftada kazanma adına herşeyi yapmak gerekiyor.

İŞTE KALAN MAÇLAR

15. hafta – A.Denizli (D)
16. hafta – Manisa FK (İ)
17. hafta – BS Ümraniye (D)
18.hafta – RH Bandırma (İ)
19. hafta – Menemenspor (D)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X