Timsah ışığı yaktı

Bursaspor, Fatih Karagümrük’e 1-0 yenildiği hazırlık maçında gelecek adına umut verdi… İstanbul’da oynanan özel karşılaşmada Özcan Bizati savunma bloğunda 3 yeni isme görev verirken, Zalazar ile Capan ikilisi birlikte iyi işler yapabileceklerini gösterdi.

Timsah ışığı yaktı

10 günlük Kocaeli kampında hem güç depolayan hem de Teknik Direktör Özcan Bizati’nin kafasındaki oyun planını oturtmaya çalışan Bursaspor dün İstanbul’da görücüye çıktı. Yeşil beyazlılar Fatih Karagümrük ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı ve 1-0 kaybettiği maçta özellikle ilk yarıda gelecek adına umut veren bir görüntü sergiledi. Karşılaşmaya Canberk Yurdakul, Mert Yılmaz, Nicolas Zalazar, Luka Capan, Mehmet Erdem Uğurlu, Burak Altıparmak, Kerem Şen, Emirhan Aydoğan, Elton Acolatse, Massimo Bruno ve Tim Matavz 11’iyle çıkan yeşil beyazlıların savunma bloğundaki değişim dikkat çekti.

HÜCUMDA ZAYIF KALDI

Teknik Direktör Özcan Bizati’nin sağbekte oynattığı Mert Yılmaz, stoperde görev verdiği Zalazar-Capan ikilisiyle, ilk kez forma giyen sol bek Mehmet Erdem performanslarıyla Boluspor maçında da forma giyebileceklerini gösterdi. Maça iyi de başlayan ve ilk dakikalarda Matavz ve Bruno ile rakip kalede etkili olan yeşil beyazlıların özellikle orta alandaki top kayıplarını minimize etmesi ve hücum organizasyonlarına daha fazla ağırlık vermesi gerekecek. Karagümrük’e sadece bir kez pozisyon veren yeşil beyazlılarda kaleci Canberk, 18’de Bertolacci’nin kafa vuruşunda topu uçarak kornere gönderdi. 22’de Acolatse, 44’te ise Bruno iki önemli fırsattan yararlanamayınca devre golsüz sona erdi.

TAŞLAR YERİNDEN OYNADI

Rüzgârlı ve soğuk bir havada oynanan karşılaşmanın ikinci yarısına da aynı 11’le çıkan yeşil beyazlılar, ilk devrede olduğu gibi yine rakibi ikinci bölgede karşıladı. Rakibe önde baskı yapan Timsahlar, hücuma çıkmaya çalıştı, ancak basit pas hataları buna engel oldu. Savunma anlayışını oturtmaya çalışan Özcan Hoca’nın takımı ileriye taşıyacak hücum organizasyonlarına da Boluspor maçına kadar ağırlık vermesi gerekecek. 49’da Bruno ile net bir fırsattan daha yararlanamayan yeşil beyazlı takımda 61. dakikada 7 oyuncu birden değişince taşlar da yerinden oynadı. Stoperde iyi bir görüntü sergiyleyen Arjantinli oyuncu Zalazar ön liberoda da takıma önemli katkı vereceğini gösterme fırsatı buldu. Karagümrük’ün 64. dakikada Samed Onur ile bulduğu şık golle belki Timsah kaybetti ama lig öncesinde umut ışığı yaktı.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X