Timsah kupada Gençlerbirliği önünde

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final 2’nci müsabakasında yarın Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek.

Timsah kupada Gençlerbirliği önünde

Bursa’da oynanan ilk karşılaşmada Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan Bursaspor, 19 Mayıs Stadı’nda saat 18.45’de başlayacak maçta yarı finale yükselebilmek için mücadele edecek. Mücadeleyi kazanacak olan takım, yarı finalde Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu mücadelesinden turu geçen takımla eşleşecek. 

ÜSTÜNLÜK BURSASPOR’DA

İki takım yarın 19 Mayıs Stadı’nda 70’inci defa karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlı takım, rakibini 27 kez yenerken, 22 maç beraberlikle sonuçlandı. Bursaspor, 20 maçı da kaybetti. Bursa’da oynanan maçlarda yeşil beyazlılar, 16 galibiyet, 12 beraberlik aldı. 

Bursaspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan son 11 lig karşılaşmasına bakıldığında yeşil beyazlıların üstünlüğü görülüyor. Bursaspor rakibini 5 kez yenerken 1 kez yenildi, 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Yeşil beyazlı takım, rakibine 20 gol atarken kalesinde ise 9 gol gördü. 

TEK EKSİK CİVELLİ

Bursaspor’da, kırmızı kart cezaları sona eren Şener Özbayraklı ile Şamil Cinaz maçta teknik direktör Şenol Güneş’in şans vermesi halinde oynayabilecek. Yeşil beyazlıların tek eksiği ise sakatlığı bulunan Retano Civelli.

MUHTEMEL ONBİR

Yeşil beyazlı takımın muhtemel kadrosu ise şöyle:

“Harun- Şener, Serdar Aziz, Ertuğrul, Aziz Eraltay, Ozan Tufan, Belluschi, Bakambu, Josue, Volkan Şen, Fernandao”

BURSASSPOR ANKARA’YA HAREKET ETTİ

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında yarın akşam Gençlerbirliği ile oynayacağı maç için sabah saatlerinde Özlüce Tesisleri’nden Ankara’ya hareket etti.

Özlüce Tesislerinde hareket öncesinde açıklamalarda bulunan futbolcularımız Harun Tekin ve Ozan Tufan, tek hedeflerinin turu geçerek Bursa’ya dönmek olduğunu belirttiler. 

Harun, ”Son haftaların formda ekiplerinden birisi ile karşı karşıya geleceğiz. İyi hazırlandık. Turu geçecek gücümüz var. Takım olarak inanıyoruz. İnşallah turu geçen taraf oluruz” dedi. 

Genç oyuncu Ozan Tufan ise, “Çok kritik bir müsabaka olacak. Ona göre hazırlandık. Tek hedefimiz turu atlamak. En iyi oyunumuzu sergilemek istiyoruz. Taraftarlarımızı da Ankara’ya bekliyoruz. Final Bursa’da oynanacak ve kupayı kaldırmak istiyorsak önce Gençlerbirliği’ni geçmemiz gerekiyor. İnşallah bunu başarırız” diye konuştu.

Bursaspor son çalışmasını akşam saatlerinde Ankara’da yaptıktan sonra maç saatini bekleyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X