Timsah kupayı elinden kaçırdı

TFF Süper Kupa adıyla bu yıl 9. kez düzenlenen organizasyonda son lig ve kupa şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Bursaspor karşılaştı.

Timsah kupayı elinden kaçırdı

Ankara’daki Osmanlı Stadı’nda oynanan TFF Süper Kupa maçında Bursaspor, Galatasaray’a 1-0 yenileerek Süper Kupa’yı elinden kaçırdı.

 

Bir yanda son lig ve kupa şampiyonu Galatasaray, diğer yanda Türkiye Kupası’nın finalisti Bursaspor. Müzesinde Türkiye Kupası ve Lig Şampiyonluğu Kupası bulunan Bursaspor, bu kez gözünü Süper Kupa’ya dikmişti ama olmadı. Atatürk Stadı’ndaki finalde kupayı kendi elleriyle Galatasaray’a teslim eden Timsah, Süper Kupa’yı kazanmak için çıktığı maçta Galatasaray’a 1-0 mağlup oldu ve kupayı elinden kaçırdı.

RUTİN BOMBA ARAMASI

Karşılaşmanın başlamasına yaklaşık 4 saat kala polis ekipleri, stadyumda rutin olarak gerçekleştirilen bomba, kesici alet ve yanıcı madde araması yapıldı. Aramalara dedektör köpekleri de katıldı. Çalışmalar sonucunda olumsuz bir duruma rastlanmadığı bildirildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Süper Kupa mücadelesi öncesi stadyumda 2 bin 500’ü polis, 280’i özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 780 güvenlik görevlisi görev yapıyor. Öte yandan stat çevresinde terörle mücadele ekiplerinin de konuşlandırıldığı gözlendi.

İKİ TAKIM TARAFTARLARI KARŞILAŞTIRILMADI

İki takım otobüsünün stadyumu geliş güzergahında herhangi bir olayın yaşanmaması için toplam da 800 emniyet görevlisi güvenlik önlemi aldı. Ayrıca iki ekip taraftarlarının stadyuma geliş güzergahların da fiziki olarak karşılaşmamaları için yoğun güvenlik önlemi alındı. Galatasaray taraftarları Yenikent ilçesi içerisinde stada alınırken, Bursaspor taraftarlarının ise Ayaş kavşak üzerinden stadyuma gelmesine izin verildi.

Stadın çevresinde olası yaşanacak olaylara karşı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) hazır bekletiliyor. Ayrıca, polis helikopteri de maç öncesi stadyum çevresinde havadan emniyet güçlerine destek verdi. Kontrollerin maç sırasında da devam etmesi bekleniyor.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

 

1. dakika, İlk düdük çaldı ve karşılaşma Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

 

4. dakikada gelişen Bursaspor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Bakambu’nun şutunda kaleci Muslera topu çeldi. Muslera’nın çıkardığı top, ceza sahası sağ tarafında Ozan Tufan’ın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.

 

10. dakikada Josue’nin kullandığı serbest vuruşta ceza alanının hemen önünde topla buluşan Şamil Çinaz’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

 

17. dakikada Jorquera’nın yaptığı ortada Galatasaray defansından seken topla ceza alanı yayı üzerinde buluşan Serdar Aziz’in vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

 

20. dakikada Sabri Sarıoğlu’nun sağ taraftan yaptığı ortada defanstan seken topla ceza yayı önünde buluşan Sneijder’in şık vuruşunda kaleci Mert Günok topu çelmeyi başardı.

 

21. dakikada Galatasaray golü buldu. Orta sahadan aldığı topla ceza alanı yayına yakın bölgede topla buluşan Yasin Öztekin, güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

35. dakikada Galatasaray yarı alanının ortalarında topla buluşan Josue, Selçuk’un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem serbest vuruş verdi ve Selçuk İnan da sarı kart gördü.

 

45+1. dakikada Sabri Sarıoğlu’nun sağ kanattan ön direğe yaptığı ortada Burak Yılmaz’ın dokunuşunda topu kaleci Mert Günok çeldi.

 

Karşılaşmanın ilkyarısı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

46. dakika ve müsabakanın ikinci yarısı Galatsaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı

46′ Gelişen Bursaspor atağında Bakambu, sağ çaprazdan ceza alanına girmek isterken Hakan Balta’ya faul yaptı.

52′ Galatasaray’da Yasin Öztekin, Emre Taşdemir’e arkadan sert bir faul yapınca sarı kart gördü.

55′ Galatasaray savunmasında topla buluşan Chedjou’nun Yasin’e pasında Yasin topu bekletmeden Burak’a attı ama Burak için ofsayt bayrağı kalktı.

56′ Gelişen Bursaspor atağında Erdem’in ceza alanı dışından kaleye şutunda top üstten dışarıya gitti.

59′ Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Josue’nin ceza alanına ortasında Bakambu’nun etkili kafa vuruşunda top direği sıyırıp dışarıya çıktı.

60′ Bursaspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Josue’nin sağ direk dibine gönderdiği topu Muslera son anda çelmeyi başardı.

63′ Galatasaray’da Burak Yılmaz oyundan çıktı, yerine Emre Çolak girdi.

71′ Bursaspor’da Aziz Behich oyundan çıkarken Ozan İpek oyuna dahil oldu.

 

72′ Yeşil beyazlı ekipte ikinci oyuncu değişikliği. Cristobal Jorquera, yerini Luis Advincula’ya bıraktı.

77′ Galatasaray’da oyuncu değişikliği. Wesley Sneijder oyundan çıkarken Umut Bulut oyunda.

81′ Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Emre’nin ceza alanına ortasında savunmada Chedjou topu kornere gönderdi.

84′ Galatasaray’da Lukas Podolski oyundan çıkarken Jem Karacan oyunda.

88′ Gelişen Bursaspor atağında ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Ozan Tufan’ın sağ ayak bileğinin üst tarafına basan Emre Çolak kımızı kartla oyun dışında kaldı.

90′ Mücadele sona erdi.

 

MAÇ METRE

STAT: Ankara Osmanlı Stadı

SAAT: 20.45

 BURSASPOR 

Mert, Erdem, Serdar, Sivok, Aziz, Jorquera, Şamil, Ozan, Emre, Josue, Bakambu

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

 GALATASARAY 

Muslera, Sabri, Hakan Balta, Chedjou, Telles, Bilal, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X