Timsah ligde ilk yenilgisini aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne 4’te 4 ile müthiş bir başlangıç yapan Frutti Extra Bursaspor, 5. hafta maçında dün İzmir’de karşılaştığı Aliağa Petkimspor’a 80-72 kaybederek büyük şok yaşadı. Frutti Extra Bursaspor, İzmir’de Aliağa Petkimspor’a 8 sayı farkla yenilerek ligde ilk kez kaybetti

Timsah ligde ilk yenilgisini aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne 4’te 4 ile müthiş bir başlangıç yapan Frutti Extra Bursaspor, 5. hafta maçında dün İzmir’de karşılaştığı Aliağa Petkimspor’a 80-72 kaybederek büyük şok yaşadı. Hafta içerisinde Eurocup’ta ise 2’de 2 ile gittiği Letonya’da Ukrayna temsilcisi BC Prometey’e 90-84 kaybeden Potanın Timsahları ligde 5’te 5 için çıktığı karşılaşmada Aliağa Petkimspor karşısında bir ara 12 sayı öne geçmesine rağmen rakibine mağlup olarak yenilmezliğini yitirdi.

12 SAYI FARKI KORUYAMADILAR

Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu’nda üstünlüğün sürekli el değiştirdiği maçta ilk çeyreği evsahibi ekip 28-23 önde tamamladı. İkinci periyoda Clemmons’un 5 sayısıyla başlayıp skoru eşitleyen Frutti Extra Bursaspor, ardından Thornwell’le öne geçti. Devre arasına 45-39 önde giren Potanın Timsahları üçüncü periyotta farkı 12 sayıya kadar çıkarsa da Petkim, 10-0’lık seriyle skoru 53-51’e getirdi. Frutti Extra Bursaspor farkı yeniden açmaya çalışsa da son 10 dakikaya 62-59 geride girmekten kurtulamadı.

THORNWELL İLK KEZ OYNADI

Frutti Extra Bursaspor, dördüncü periyodun başında Clemmons’un üçlüğüyle skoru eşitledi. Petkim, Simmons, Prewitt ve Webster’la tekrar öne geçerek farkı 8’e çıkardı. Frutti Extra Bursaspor rakibini yeniden yakalamaya çalışsa da son bölümde hata yapmayan ev sahibi salondan 80-72’lik galibiyetle ayrıldı. Petkimli oyuncular sahalarında ilk kez kazanmanın sevincini yaşarken, Potanın Timsahları Avrupa’nın ardından ligde de kaybetmenin üzüntüsüyle evine döndü. Frutti Extra Bursaspor’da Onuralp Bitim 19 sayıyla ön plana çıktı. Anthony Clemmons 19 sayıyla önemli katkı sağladı. David Dudzinski rakip potaya 13 sayı bıraktı. Yiğitcan Saybir 7, Ahmet Düverioğlu 5, Derek Needham 4 sayı üretti. Sakatlıktan çıkan Zachary Auguste sayı üretemezken, yeni transfer Sindarius Thornwell 2 sayı ile maçı tamamladı.

Çarşamba günü Ratiopharm Ulm geliyor

Frutti Extra Bursaspor 7Days EuroCup’ın 4. haftasında çarşamba günü saat 20.00’de Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’na Alman ekibi Ratiopharm Ulm ile karşılaşacak.

SALON: Aliağa Belediyesi Enka

HAKEMLER: Kerem Baki, Serhat Büker, Berk Kurtulmuş

1. PERİYOT: 28-23

İLK YARI: 39-45

3. PERİYOT: 62-59

5 FAULLE ÇIKAN: 39.01 Needham (FE Bursaspor)

ALİAĞA PETKİMSPOR: Prewitt 24, Dorukhan Engindeniz 8, Webster 14, Aldridge 11, Simmons 18, Ege Arar, Chery 5, Nusret Yıldırım

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR: Needham 4, Clemmons 19, Onuralp Bitim 19, Dudzinski 13, Ahmet Düverioğlu 5, Thornwell 2, Yiğitcan Saybir 7, Ömer Utku Al 3, Auguste

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X