Timsah mutlu bitirdi 91-75

Ligde muhteşem bir performans sergileyen yeşil beyazlılar, Karadeniz ekibi karşısında zorlanmadı. Bursaspor, Türkiye Basketbol Ligi normal sezon son maçında Samsun BB engelini de kayıpsız geçti ve ligi 4. sırada bitirerek play-off çeyrek finalinde Afyon B

Timsah mutlu bitirdi 91-75

RECAİ UYSAL

Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonun son maçında Bursaspor Durmazlar, evinde Samsun Büyükşehir Belediye Anakent’i 91-75 mağlup etti. Normal sezonu 4. sırada bitirmeyi garantileyen yeşil beyazlılar, Atatürk Spor Salonu’nda karşılaştığı rakibi karşısında ilk çeyreği 29-11 önde tamamladı. İkinci periyotta istekli gözüken Potanın Timsahları, rakip potada etkili olurken, devreyi 49-24 üstün kapattı. Karşılaşmanın son periyoduna da 72-45 önde giren yeşil beyazlılar, mücadeleden 91-75 üstün ayrıldı ve normal sezonu 34 maçta aldığı 24 galibiyetle kapattı.

İLK İKİ MAÇ BURSA’DA

Bu sonuçla normal sezonu 4. sırada tamamlayan Bursaspor, play-off çeyrek finalinde 5. sıradaki Afyon Belediyespor ile eşleşti. Yeşil beyazlılar, kazanılmış 3 maç üzerinden gerçekleştirilecek etapta ilk 2 maçı evinde oynayacak. Seride 3 gerekirse 4. maçı deplasmanda oynayacak Potanın Timsahları, serinin 2-2 olması halinde ise son maçı evinde oynayacak. Play-off çeyrek finali sonunda ise rakiplerini safdışı bırakan ekipler çift devreli lig usulüne göre final grubunda karşı karşıya gelecek ve ilk 2 sırayı alan ekipler adını Basketbol Süper Ligi’ne yazdıracak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X