Timsah potada Efes’e son anda kaybetti…

ING Basketbol Süper Ligi’nde Frutti Extra Bursaspor, Anadolu Efes’e 83-79 mağlup oldu. Müthiş heyecana sahne olan ve son saniyeye kadar mücadeleye bırakmayan Potanın Timsahları parkeden yenilgiyle ayrılsa da mücadelesiyle alkış aldı.

Timsah potada Efes’e son anda kaybetti…

Emre KURTBAY

ING Basketbol Süper Ligi’nde inişli çıkışlı bir performans gösteren Frutti Extra Bursaspor, 13. hafta maçında ligin favorilerinden Anadolu Efes’e 83-79’lik skorla kaybederek üst üste ikinci, toplamda 8. yenilgisini aldı. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maçta taraftarlarının da büyük desteğini arkasına alan Frutti Extra Bursaspor, karşılaşmaya hızlı başladı. Derek Needham ve Onuralp Bitim’in basetleriyle 8-3 öne geçen yeşil beyazlılar ilk çeyreği 25-21 geride tamamladı. İkinci çeyrekte de başa baş oyununu sürdüren; bu çeyreğe 7-2’lik seriyle başlayan Bursaspor soyunma odasına 41-41’lik eşitlikle girdi.

MÜCADELESİ ALKIŞ ALDI

Üçüncü periyotta Andrews, Dudzinski ve Hayes ile sayılar bulan, Vasilije Micic ve Brigham Bryant’ın sayılarına ise engel olamayan Frutti Extra Bursaspor son çeyreğe 65-60 geride giren taraf oldu. Final periyodunda taraftarının büyük desteğiyle başa baş oyununu sürdüren yeşil beyazlılar bitime bir dakika kala Freeman’ın üçlüğüyle skoru 78-77 yaparak farkı 1’e indirdi. Son bölümde boş üç sayılık atışlardan yararlanamayan Bursaspor, perkeden 83-79’luk skorla mağlup ayrıldı. Bursaspor’da Andrews 14, Needham ve Freeman 12’şer sayıyla oynadı. Anadolu Efes’te ise Micic 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Frutti Extra Bursaspor, 7Days Eurocup B Grubu 8. hafta maçında yarın Alman temsilcisi Ratiopharm Ulm’u saat 20.00’de konuk edecek.

Ergin Ataman atıldı

Maçın üçüncü çeyreğinin başında Brigham Bryant’ın topu yere vurması sonucunda aldığı teknik faul sonrasında sinirlenen Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, hakemlere yaptığı şiddetli itirazlardan dolayı üst üste iki teknik faul alınca oyundan atıldı. Ataman, parkeyi sinirli bir şekilde terketti.

Valencia maçı 6 Ocak’ta

7Days Eurocup’ta geçen hafta oynanması gereken Valencia Basket-Frutti Extra Bursaspor maçı İspanyol ekibindeki koronavirüs vakaları nedeniyle ertelenmişti. Bu karşılaşmanın oynanacağı tarhi belli oldu. İki takım, 6 Ocak Perşembe günü saat 19.00’da İspanya’da karşı karşıya gelecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X