Timsah rekora koşuyor… 23 maçta 13 futbolcu…

Bursasporlu oyuncular gördükleri sarı ve kırmızı kartlarla dikkat çekiyor. İlk devrede 46 sarı, 3 kırmızı kart gören yeşil beyazlılara, ikinci yarıdaki 6 maçta 22 sarı ve 3 kırmızı kart çıktı. Özer Hurmacı 8 sarı ve 1 kırmızıyla en çok kart görüp ceza alan isim oldu. 23 haftada toplamda 13 futbolcu cezaları nedeniyle 9 maç kaçırdı…

Timsah rekora koşuyor… 23 maçta 13 futbolcu…

ERDAL AKÇAY

Hedefini Süper Lig olarak belirleyen Bursaspor’un belini rakiplerden çok görülen sarı ve kırmızı kartlarla gelen cezalar büküyor… Öyle ki yeşil beyazlı takım 17 haftalık ilk yarı maratonunda 46 sarı ve 3 kırmızı kart görmüştü. İkinci yarının başlamasıyla birlikte daha agresif bir yapıya bürünen Bursasporlu oyuncular, hem de 6 haftada 22 sarı kart ve 3 kırmızı kartla bir bakıma hırçınlaştılar. Bu kartların bir çoğunun rakibe faulden ziyade hakemlere itirazlardan gelmesi baş ağırtıyor. 23 haftalık süreçte 5 oyuncu kırmızı kart, 8 oyuncu ise sarı kart cezası nedeniyle 9 maç kaçırdı.

5 KIRMIZI İKİNCİ SARIDAN
Sezonun ilk haftasında Ozan İsmail Koç, İstanbul’daki Fatih Karagümrük maçında, Burak Altıparmak da 5. Hafta’daki Adana Demir deplasmanında ikinci sarı karttan atıldı. Mamadou Diarra ise 8. Hafta Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan Ümraniyespor maçının 76. dakikasında direkt kırmızı kart gördü. Kırmızı kart görme geleneğini 19. Hafta’da Akhisar deplasmanında Yevgen Seleznyov başlatırken, Onur Atasayar 20. Hafta’daki Eskişehirspor, Özer Hurmacı da 22. Hafta’daki Adana Demir maçlarında ikinci sarıdan kızaran isimler oldu.

TAKIMA ZARAR VERİYOR
Özer Hurmacı dışında kırmızı kart gören 5 futbolcu birer maç cezayla kurtuldu. Özer ise, Adana Demirspor maçında hakeme itirazdan çift sarı kartla atılmasına rağmen koridordaki söylemleri nedeniyle PFDK tarafından 4+1 maçla cezalandırıldı. Toplam 8 sarı kartı nedeniyle de 2 maç ceza alan ve bugüne kadar 3 maçta takımını yalnız bırakan Özer, Tahkim Kurulu’ndan indirim çıkmazsa 4 hafta daha forma giyemeyecek. Böylece Özer 7 maç cezayla takımın en hırçın futbolcusu olacak. Kırmızı kartların yanı sıra sarı kart cezaları da Bursaspor’un belini büküyor. 8 sarı kartla 2 maç kaçıran Özer’in yanı sıra Selçuk Şahin, Aykut Akgün, Abdullahi Shehu, Kubilay Kanatsızkuş, Burak Kapacak, Emirhan Aydoğan ve Tayfur Bingöl’de birer maç kaçırmış oldu.

KIRMIZI KART GÖRENLER
Ozan İsmail Koç
Burak Altıparmak
Mamadou Diarra
Yevgen Seleznyov
Onur Atasayar
Özer Hurmacı

KİM KAÇ SARI KART GÖRDÜ?

8 Sarı Kart: Özer Hurmacı
7 Sarı Kart: Selçuk Şahin
5 Sarı Kart: Aykut Akgün
4 Sarı Kart: Abdullahi Shehu, Kubilay Kanatsızkuş, Burak Kapacak, Emirhan Aydoğan, Tayfur Bingöl
3 Sarı Kart: Anıl Karaer, Sedat Dursun, Recep Aydın,
2 Sarı Kart: Çağlar Şahin Akbaba, Burak Altıparmak, Yevhen Seleznyov, Cüneyt Köz
1 Sarı Kart: Abdou Razak Traore, İsmail Çokçalış, Serdar Özkan, Kerem Can Akyüz, Ramazan Keskin

**

Ozan İsmail Koç

17 Ağustos 2019’daki sezonun ilk maçında, Karagümrük-Burssapor mücadelesinin 45. dakikasında ikinci sarıdan atıldı. Maçı Bursaspor 3-1 kaybetti.

Burak Altıparmak

21 Eylül 2019’da oynanan Adana Demir-Bursaspor maçının 78. dakikasında ikinci sarıdan atıldı. Maçı yeşil beyazlı takım 4-1 mağlup bitirdi.

Mamadou Diarra

10 Ekim 2019’da oynanan Bursaspor-Ümraniyespor maçının 76. dakikasında direkt kırmızı kart gördü. Bursaspor 1-0 geride götürdüğü maçı 81’de Anıl ve 83’te Kubilay’ın golleriyle 2-1 kazandı.

Yevgen Seleznyov

24 Ocak 2020’da oynanan Akhisarspor-Bursaspor maçının 88. dakikasında ikinci sarıdan atıldı. Bursaspor bu maçı Seleznyov’un 57’de attığı golle 1-0 galip bitirdi.

Onur Atasayar

2 Şubat 2020’de oynanan Bursaspor-Eskişehirspor maçı 79. dakikasında 2. sarıdan atıldı. Bursaspor maçı 1-0 kaybetti.

Özer Hurmacı

16 Şubat 2020’de oynanan Bursaspor-Adana Demir maçının 64. dakikasında 2. sarıdan atıldı. Yeşil beyazlı takım maçı 2-1 kazandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X