Timsah Yunanistan’da fena coştu! 100 sayı barajıyla veda ettiler…

Frutti Extra Bursaspor, 7Days EuroCup’taki son maçında Yunanistan’da Promitheas Patras’ı 100-75 yenerek Avrupa’ya güzel veda etti…

Timsah Yunanistan’da fena coştu! 100 sayı barajıyla veda ettiler…

ING Basketbol Süper Ligi’nde ikinci sezonunu yaşayan ve tarihinde ilk kez Avrupa heyecanı yaşayan Frutti Extra Bursaspor, 7Days EuroCup’taki son maçında Yunanistan’da Promitheas Patras’ı 27 sayı farkla 100-75 mağlup etti. Avrupa’da bu sezon 10 maça çıkan ve üst üste aldığı 7 yenilginin ardından son sıraya gerileyen ancak, geçtiğimiz hafta Fransız ekibi Nanterre 92’yle üst üste oynadığı 2 maçı kazanarak Avrupa’da siftah yapan yeşil beyazlılar, 8. hafta erteleme maçında Yunanistan’da rahat bir galibiyet aldı.

SIRA LİGE GELDİ
Rakibiyle Bursa’da oynadığı maçı 93-84 kaybeden Potanın Timsahları, Dimitris Tofalos Spor Salonu’nda rövanşa etkili başlarken, ilk çeyreği 25-21 önde kapattı. Yeşil beyazlılar ikinci çeyreğin başında bocalasa da soyunma odasına 48-35 önde gitmeyi başardı.

Üçüncü çeyrekte coşkulu oyununu sürdüren Frutti Extra Bursaspor, son çeyreğe 20 sayı farkla 77-57 önde girdi. Parkeden 100-75 galip ayrılan Potanın Timsahları böylece ilk kez yer aldığı Avrupa arenasını 3 galibiyet, 7 yenilgiyle tamamlamış oldu. Covid-19 vakaları ve sakatlıklar nedeniyle sıkıntılı bir sezon geçiren Frutti Extra Bursaspor, pazar günü Ankara’da Ormanspor’u devirerek ligdeki 7 maçlık mağlubiyet serisine son vermeye çalışacak.

Kadji ve Peters coştu

9 günde 5 maç oynayan, Avrupa’da 3 galibiyet, ligde 2 yenilgi alan yeşil beyazlılar, Yunanistan’da 27 sayılık farka imza attı. Dün akşamki galibiyete Kennet Kadji 26 sayı 14 ribaunt, Lamar Peters ise 25 sayı 8 asist ve 4 top çalma ile katkı verdi. Oğuz Savaş da 13 sayı üretti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X