Tıp Fakültesi Dekanı OLAY’ın yayınında söz verdi; Bizi tercih ederlerse 1500 TL burs…

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, www.olay.com.tr’nin canlı yayınında Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın konuğu oldu… Kaya, Türkiye’nin en modern fakültelerinden ve hastanelerinden biri olduklarını belirterek, “Üniversite sınavında ilk 500’e giren öğrencilerimizden bizi tercih edenler olursa, ayda 1500 TL burs vereceğiz” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı OLAY’ın yayınında söz verdi; Bizi tercih ederlerse 1500 TL burs…

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, şu ifadeleri kullandı;

Yeni öğretim yılının hazırlıklarını yapıyoruz. Mezunlarımızı uğurladık geçen ay. 1000 yataklı modern bir hastanemiz var. Türkiye’deki en modern hastanelerden biridir. Teknik altyapı olarak. Duvarlarımız kadife kaplı değildir ama teknik kapasite olarak her türlü işlem yapılıyor. Çok güçlüyüz; hem araştırmada hem de eğitimde laboratuvarlarımız var.

Belki de, bir elin parmaklarından daha az sayıda fakültenin sahip olduğu simülasyon merkezimiz mevcut. Yaklaşık 20-25 milyon liralık yatırım yapıldı. Tıp eğitimi simülasyon merkezi ve tıp eğitimi ana bilim merkezimiz var.

Eğitim kadromuz güçlü, 50 yıllık geçmişimiz var.

Bizim öğrencilerimiz biraz yorularak yetişiyorlar. Biz hekim yetiştiriyoruz.

Güvenli şehir güvenli üniversite… Bursa, bundan daha güzel ve bundan güvenli şehir bilmiyorum. Bizim kampüsümüz de hiç olay duydunuz mu? 10 bin yatak kapasiteli yurtlar var. Yenilere de yapılıyor.

Türkiye’de hekim açığı şu an var ama hızla kapanıyor. 2023 veya 2024 yılında hekim sayısı planlanmış düzeye ulaşacak.

Hekimler işsiz kalmaz. Hekim olunur. Ben 30 yıllık bir hekimim. Hiçbir zaman pişman olmadım. Sadece para için seçilmez. Şu anda hekim olan bir kişinin iş sıkıntısı yok. Ekonomik olarak sıkıntı çekmez. Hekimin düşmanı olmaz. Hekim sevilir. İtibarlı bir meslektir.

2. Tıp Fakültesi kararından çok memnunum, mutluyum. Uludağ Üniversitesi olarak bunu daha önceden yapmamız gerekliydi. Bizi ve onları tatlı bir yarışa sokacaktır. Bir süre bizde misafir olacaklar. Derslere girecekler. Sanıyorum 3 yıl bizimle olacaklar.

49 ülkeden öğrencimiz var. 250 tane yabancı uyruklu öğrencimiz var, Tıp fakültesinde. Türkiye’de en fazla yabancı öğrenci sayısına sahip fakülteyiz.

Tıp fakültesinde koronavirüsle hasta sayımız 20’nın altındayız. Her gün değişiyor. yoğun bakımdaki hasta sayımız çok az.

Bursalı öğrenciler Bursa’yı seçsinler. Tıp eğitimi zahmetlidir. Ailelerinin yanında olsunlar.

İlk 500’e giren sınavda öğrencilere bizi tercih ettikleri takdirde ayda 1500 lira burs vereceğiz. Dekanları olarak söz veriyorum.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X