Tıp Fakültesi’nde sorun personel sıkıntısı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yeni Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, onlarca sıkıntıyla boğuşmalarına rağmen Bursa’ya en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirterek, mali açıdan Türkiye’nin en iyi 3. üniversitesi olduklarını söyledi.

Tıp Fakültesi’nde sorun personel sıkıntısı

Hastanede yatak sıkıntısından çok, personel sıkıntısı bulunduğunun altını çizen Gürel, şu ada 250 hemşire, 149 adet de asistan açıkları bulunduğunu belirtti. 

4 DOKTORA 1 ASİSTAN

Hastaneye gelen hastanın en iyi hizmeti almak istediğini ve bunun da hakkı olduğuna dikkat çeken Gürel, “Hastanemizde en önemli sıkıntımız hemşire ve asistan sıkıntısı. Yeterli sayıda beyin cerrahımız, kalp damar cerahhımız var ancak ameliyatlarda bu doktorlara yardımcı olacak asistan yok. 4 tane doktora 1 asistan düşüyor.  Hastanemizde tek bir sorun yok. Onlarca sorunla boğuşuyoruz. Hastanenin bazı ihtiyaçlarını bile kişisel ilişkilerle karşılıyoruz” dedi. 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin toplumdaki yanlış ve olumsuz bakış açısını değiştirmek istediklerini ifade eden Gürel, en çok hastaların hastaneye kabul edilmediği yönündeki olumsuz görüşlere üzüldüğünü söyledi. 

Hastaları kasten hastaneye yatırmamak gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Gürel, “Hastaları bilerek kabul etmemiz gibi bir şey kesinlikle olamaz. Biz halkın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bir hastaya yer bulunmadığında onlardan daha fazla üzülüyoruz. Halkın gözündeki bu yanlış izlenimi silmek istiyoruz. İmkanlarımız dahilinde en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Sıkıntımız yataktan çok personel sıkıntısı. Bir serviste 25 hasta yatıyor ancak bir hemşire var. Aynı anda iki hastada kanama olursa tek bir hemşire hangi birine baksın? Ama o serviste 3 hemşire olsa yatak sayısını 35’e çıkartabiliriz” diye konuştu. 

TÜRKİYE’DE EN İYİ 3. ÜNİVERSİTE HASTANESİYİZ

Bu göreve daha iyisini yapmak için geldiklerinin altını çizen Gürel, “Bizden önceki idareciler de iyi işler yapmış. Her gelen bir şey katmış. Biz de daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Hem bilimsel çalışmalar yapıyoruz, hem de hastanemizi ekonomik anlamda iyi olması için çalışıyoruz. Şu anda kar eden bir kurumuz. Türkiye’de üniversite hastaneleri arasında maddi durumu en iyi olan 3. üniversite hastanesiyiz. Sonuçta burası hepimizin hastanesi. Sahip çıkmamız lazım” dedi.      

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X