Tıp Fakültesi’ne Acil Radyoloji Ünitesi

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez, artan hasta sayısı nedeniyle ve poliklinik hastalarına çok ileri tarihlere Bilgisayarlı Tomografi ve MR randevusu verilmesini de göz önüne alarak, acil servis bünyesinde yeni b

Tıp Fakültesi’ne Acil Radyoloji Ünitesi

Başhekim Doç. Dr. Yakup Canıtez, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanvekili Prof. Dr. Gürsel Savcı ve Radyoloji Baş Sağlık Teknikeri Muharrem Aydın ile birlikte yeni birimdeki son hazırlıkları gözden geçirdi. Ünitenin inşaatının tamamına yakınının bağışlarla gerçekleştiğini ve cihazların montajının tamamlandığını kaydeden Başhekim Canıtez, bu cihazlarla daha çok hastaya daha hızlı hizmet vereceklerini söyledi.

Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Yazıcı da, yeni nesil BT ve MR cihazları sayesinde, özellikle acile gelen travma hastalarına daha nitelikli ve hızlı hizmet vereceklerini, poliklinik hastalarının da çok uzun süreler beklemeden hizmet alma olanağına kavuşacaklarını belirtti. Radyoloji Anabilim Dalı’nda geçen yıl 17 bin 978 MR, 50 bin 358 BT raporladıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Zeynep Yazıcı, “Bu rakamlar dünya ortalamasının çok çok üstünde.  Acile gelen yeni cihazlarla birlikte hizmetin niteliği artacağı gibi sayının da artacağını tahmin ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X