Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

TIR durağında patlama: 32 ölü

Nijerya’nın kuzeydoğusunda dün gece meydana gelen patlamada 32 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda dün gece meydana gelen patlamada 32 kişinin yaşamını

Acil Durum Yönetimi Dairesi’nden Saad Bello, Adamawa eyaletinin başkenti Yola’da bir TIR durağındaki patlamada 80 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bello, yaralananlardan bazılarının durumunun ağır olduğunu, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Patlamanın ardında ülkenin kuzeydoğusundaki üç eyalette faaliyette bulunan Boko Haram örgütünün bulunduğu sanılıyor.

Yola’da 23 Ekim’de iki camiye düzenlenen intihar saldırılarında 42 kişi yaşamını yitirmiş, 100’den fazlası da yaralanmıştı.

Nijerya Devlet Başkanı Mohammadu Buhari, Boko Haram örgütünün yıl sonuna kadar kökünün kazınacağı sözünü vermişti.

Adı yerel Hausa dilinde “Batılı tarzda eğitim yasaktır” anlamına gelen Boko Haram, yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika’nın en kalabalık ülkesi Nijerya’nın kuzeyinde 2002 yılında kurulmuştu.

Örgütün, liderleri Muhammed Yusuf’un 2009’da gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi yaşamını yitirmiş, 2 milyon kişi de yerlerinden olmuştu.


Avatar Seç KAPAT
Rus devlet posta ve kargo kurumu Pochta Rossii, ABD ile
Sıradaki Haber Rusya ile ABD arasında sevkiyat yeniden başladı