Tiran’da BUSMEK imzası

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nın (BUSMEK), Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Türk kültür, sanat, tarih ve doğasının daha yakından tanıtılması amacıyla düzenlenen ‘Türkiye Günleri’nde açtığı stantla ilgi odağı oldu.

Tiran’da BUSMEK imzası

Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği, Tiran Belediyesi ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, ülke halkına, Türk kültür, sanat, tarih ve doğasının daha yakından tanıtılması amaçlanıyor. Tiran’da düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Tiran Belediye Başkan yardımcısı Abaz Hado, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Abaz Hado, Arnavutluk’un, Türkiye’den her zaman destek gördüğünü belirtti. Hado, Türkiye’yi dost bir ülke olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

Çiniden ebruya, hat sanatından filografiye kadar 10 farklı sanat dalından örneklerin sergilendiği BUSMEK standı, Tiran halkından büyük ilgi gördü. Ebru sanatının uygulamalı olarak yapıldığı stantta, arzu eden sanatseverlerin de ebru yapması yüzleri güldürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X