Tirilye’de kültürel miras çalıştayı

Valilik ve Mudanya Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yürütülen Tirilye Taş Mektep binasının geleceğe taşınması ile ilgili olarak iki gün sürecek çalıştay düzenlendi.

Tirilye’de kültürel miras çalıştayı

ÖMER BİLİK

Tirilye Kültür Merkezi’ndeki çalıştayda Tirilye’nin Kültürel ve Doğal Mirası ve Tirilye ve Taş Mektep’in geleceği konuşuldu.

Restorasyonuna başlanan Taş Mektep’in geleceğe taşınması ile ilgili olarak hangi yönde işlevselleşeceğinin de konuşulacağı çalıştayda, bilim adamlarının yanı sıra Tirilye’de yaşayan vatandaşların da fikirleri alınacak. Çalıştay’a Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Çekül Vakfı Başkanı Metin Sözen, konuşmacılar ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Taş Mektep’i geleceğe taşımak adına, yurt içi ve dışından gelecek insanlara nasıl hizmet vereceği ile ilgili bir çalıştay yaptıklarını ifade etti. Çalıştayda sadece Taş Mektep değil, Mudanya’daki diğer kültürel yapıların da geleceğinin konuşulacağını kaydeden Türkyılmaz, “Mudanyamızın geleceği ve Tirilyemizin bütün değerleriyle geleceğe taşınması hepimizin görevidir” diye konuştu.

Çekül Vakfı Başkan Yardımcısı ve oturum yöneticisi Mithat Kırayoğlu da, Taş Mektep’te başlatılan restorasyon çalışmalarının bitmesiyle Tirilye’nin kültür hizmetine kazandırılacağını söyledi. Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Tirilye’nin Tarihsel Birikimi, Dr. Fulya Karakoç Taş Mektep’te Yaşam, Funda Tunçdöken Tirilye’de Mübadele Kültürü, Elif Bilgin Tirilye Yağhanesi ve Doç. Dr. Cevriye Mert Tirilye Zeytini konusunda bilgiler verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X