Tirilye’de Vaftiz Günü kutlaması

19 Ocak Cuma günü, Tirilye Kültür Merkezi’nde (eski Panayia Episkepsis-Aziz Vasiliyos Rum Ortodoks Kilisesi’nde), “Vaftiz Günü” Bayramı’nın münasebetiyle ayin düzenlenecek.

Tirilye’de Vaftiz Günü kutlaması

19 Ocak 2024 Cuma günü, Trilye Kültür Merkezi’nde (eski Panayia Episkepsis-Aziz Vasiliyos Rum Ortodoks Kilisesi’nde), Patrik Bartholomeos Hazretleri’nin riyasetinde saat 10.00-12.00 arasında, ülkemizdeki suların ve bütün doğanın arınması, takdis edilmesi ve doğadaki bolluk ve bereketin artmasına yönelik duaların da okunacağı “Vaftiz Günü” Bayramı’nın münasebetiyle ayin düzenlenecek.

Akabinde ise hava şartlarının olumsuz olmaması koşulu ile Ortodoks Kilisesi’nin geleneklerine göre asırlar boyunca Trilye’de yapıldığı gibi, Patrik Bartholomeos Hazretleri’nin yönetiminde, denize haç atma töreni Trilye sahilinde gerçekleştirilecektir.

Hemen ardından 20. yüzyılın başlarında örnek bir eğitim kurumu olarak Tirilye’deki gençlerin hizmetine açılan Taş Mektep’de Patrik Bartholomeos Hazretleri, gelen misafirlere hitap ederek yeni yıl çöreğini kesip dağıtacak.

Şenlik unsurları bulunmayan, sırf ve sadece niyaz ve dua niteliğindeki söz konusu dini etkinliklerde, teşrif edecek muhtelif Ortodoks ülkelerin İstanbul Başkonsolosları ve yurtiçi-yurtdışından gelecek misafirler ile beraber Sizleri de aramızda görmekten ayrı mutluluk duyacağız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X