Tirilye’de zeytin şenliği

Mudanya Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Tirilye Zeytin Şenliği büyük coşku içerisinde gerçekleşti. Marmarabirlik, Mudanya Ziraat Odası, Meyve Üreticileri Birliği ile derneklerin de destek verdiği şenlikte çeşitli yarışmalar da düzenlendi.

Tirilye’de zeytin şenliği

ÖMER BİLİK

 

Etkinlikte açılan zeytin, zeytinyağı ve hediyelik eşya stantları katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılanırken, Kaymakam Faik Oktay Sözer ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz stantları tek tek ziyaret ederek katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler dağıttı. 

Şenlikte düzenlenen ‘Tirilye tipi zeytin ve zeytinyağı’ konulu panelde, dünyada ve Türkiye’de zeytin yetiştiriciliği hakkında bilgiler aktarıldı. Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız’ın moderatörlüğünde Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cevriye Mert, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Himmet Tezcan, Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Çınarlı Zeytin Kooperatifi Başkanı Erdoğan Yıldız’ın sunumlarıyla gerçekleşen “Tirilye Tipi Zeytin ve Zeytinyağı” konulu panelde, sofralık zeytin üretiminde Tirilye’nin en önemli noktalardan biri olduğu ifade edildi.

Zeytin ve zeytinyağı üzerine gerçekleşen panelin ardından düzenlenen “En iyi zeytinyağı” ve “En iyi zeytin”  yarışmaları etkinliğe ayrı bir renk kattı. Yarışmalarda dereceye girenler de ödüllendirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X