TIR’lar mahsur kaldı

TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeler Mevkii’nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kara saplanarak mahsur kalan TIR’lar vinç yardımıyla kurtarılmaya başlandı.

TIR’lar mahsur kaldı

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle TEM Otoyolu tamamen kilitlendi. Kilitlenen yolda sürücüler kontakları kapatarak araçlarını otoyol üzerine park etti. 

Yoğun kar yağışı ve tipinin hakim olduğu TEM Otoyolu’nda görevliler, kara saplanan araçları kurtarabilmek için yaklaşık 10 saattir çalışmalarını sürdürüyor. Kara saplanan TIR’lar ve diğer araçlar, trafik polisleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sonucu saplandıkları yerden kurtarılmaya başlandı. 

Kar küreme araçları ve iş makineleriyle çalışma yapan ekipler, yer yer 50 santimetreyi bulan bölgede mahsur kalan TIR’ları vinç yardımıyla kurtarıp, yolun temizlenen kısmına çıkarttı. 

Otomobiller ise trafik polisleri ve diğer sürücülerin yardımıyla kurtarıldı. Mahsur kalan araçlar nedeniyle TEM Edirne istikametinde kilometrelerce TIR kuyruğu oluştu.

Yaklaşık 10 saattir. mahsur kaldıklarını söyleyen TIR sürücüleri, yolun açıldığını belirterek artık yollarına devam edeceklerini belirtti. 

Öte yandan, gece yarısından itibaren özellikle kentin Avrupa yakasında kar yağışı etkili olurken, belediye ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. 

Buna rağmen tipi nedeniyle D-100 karayolu ve bağlı yollarda sürücüler trafikte ilerlemekte zorluk çekti. Bazı sürücülerin araçlarını D-100 karayolu ve TEM otoyolunda bıraktıkları görüldü.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X