Tırnaklarınız böyleyse, dikkat!

Tırnaklarımız önemli hastalıkların habercisi olabilir. Tırnaklarınıza bakarak hangi tırnak hangi hastalığın belirtisiymiş kontrol edin.

Tırnaklarınız böyleyse, dikkat!

Beyaz tırnaklar: Karaciğerinizde bir sorun olduğunun habercisi olabilir. Eğer tırnaklarınız resimde görüldüğü gibi beyazsa bu hepatit veya başka bir karaciğer rahatsızlığının belirtisi olabilir.

Kaşık tırnaklar: Yukarı doğru kıvrık ve yumuşak tırnaklar kaşık tırnak olarak adlandırılır ve anemi, karaciğer rahatsızlıkları, kalp hastalıkları ya da hipertirodizm habercisi olabilir.

Gevşek tırnaklar: Yerinden çıkan, gevşek tırnaklar hipertiroidizm belirtisi olabilir.

Tırnak çentikleri: Tırnak çentikleri sedef hastalığı, egzama veya daha nadir olarak artrit veya alopesi (saç dökülmesi) belirtisi olabilir.

Sarı tırnaklar: Enfeksiyon veya daha ciddi bir rahatsızlık belirtisi olabilir. Ayrıca sarı tırnaklar bir mantar enfeksiyonuna da işaret ediyor olabilir. Tirod sorunları da tırnaklarınızın sararmasına sebep olabilir.

Yumru tırnak: Yumru şeklide veya yuvarlaklaşmış tırnaklar akciğer sorunlarına işaret eder.

Siyah tırnaklar: Tırnaklardaki siyah çizgiler koyu tenli insanlarda sık görülen bir durum olsa da, deriye kadar sirayet eden kararmalar, renk değişiklikleri melanom belirtisi olabilir ve biyopsi gerektirebilir.

Çatlak veya kırık tırnaklar: Tırnağınızın bir kısmı renk değiştirirse, çatlarsa veya kısmen kırılıp koparsa bu tırnak mantarına işaret eder.

Yatay çizgiler: Tırnak üzerindeki enlemesine, yatay çizgiler aynı şekilde zararsız olmayabilir. “Beau çizgileri” adı verilen bu çentikler ve çöküntüler yüksek ateşe sebep olan bir rahatsızlık veya diyabet ya da çinko yetmezliği belirtisi olabilir.

Mavi tırnaklar: Doktorların ameliyat öncesinde narkoz uygulamadan evvel hastalardan ojelerini çıkarmalarını istemelerinin sebebi mavi tırnaklardır. Çünkü mavi tırnak yeterli oksijen alamadığınızın veya diğer akciğer problemlerinin habercisi olabilir.

Tırnak yeme: Anksiyete ve stres belirtisi. Gergin, sinirli, sıkıntılı olduğunuzda başınıza gelen bir durum. Stresten uzak durmak için tedbirlerinizi almaya bakın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X