Tiyatro festivali renkli başladı

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’nin açılışı renkli bir kortejle yapıldı.

Tiyatro festivali renkli başladı

DİLEK ATLI

Bursa Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali, önceki gün başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan açılış töreni, festivale katılan sanatçıların Atatürk Caddesi’nden başlayıp Cumhuriyet Caddesi’ne devam eden kortej geçişiyle devam etti. Kortej yürüyüşüne katılanlar birbirinden renkli kostümleriyle caddelerde şenlik havası yarattı.

Törende konuşan Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Ömer Naci Topçu, ikincisi düzenlenen festivale vatandaşların ilgisinin büyük olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Biletlerin şimdiden tükendiğini, tiyatro severlerin kalan oyunlar için bir an önce biletlerini satın alması gerektiğine değinen Topçu sözlerine şunları ekledi: “Kültürel yapısı Balkanlarla içiçe olan Bursa, 21 gün boyunca Türk ve Balkan tiyatrosunu sanat severlerin huzuruna sunuyor. Renkli bir festival Bursalıları bekliyor.”

27 Mart’a kadar sürecek festival boyunca farklı ülkelerden gelen ekipler oyunlarını Bursalı tiyatro severlerle buluşturacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X