Tiyatro popüler olmamalı

Ran isimli oyunuyla Bursalıları selamlayan Yurdaer Okur, son dönemde ünlü oyuncular sayesinde popülerleşen tiyatronun daha özel bir sanat olarak kalması gerektiğini savunuyor.

Tiyatro popüler olmamalı

SERHAT HALLAÇ

Ünlü oyuncu Yurdaer Okur, Nazım Hikmet şiirlerini tiyatral bir dille sahneye taşıdığı ‘Ran’ isimli oyunla önceki akşam Sanat Mahal’deydi. Sahne öncesi samimi açıklamalar yapan Okur, son dönemde ünlü oyuncuların tiyatroda daha çok performans sergilemesinin bir yandan iyi bir yandan da tehlikeli olduğuna işaret etti. 

Okur, ‘Tiyatro popülerleşmemeli. İnsanların televizyonda izleyip sevdiği sanatçıları sahnede görmek istemesi elbette güzel bir şey. Fakat tuzağa düşmemek gerekir. Her oyuncu televizyonda oynadığı karakterin devamını sahneye taşımak isterse bu hoş olmaz. Mesele özdür, öze bakmak lazım’ dedi.

BÜYÜK AKTÖR OLMAK ZOR

Artık herkesin 5 dakikalığına ünlü olduğu çağı yaşadığımıza dikkat çeken Yurdaer Okur, sanatta meselenin şöhrete ulaşmaktan ibaret olmadığını söyledi. Okur, ‘Mesele kendini aşıp yeni kuşaklara bişeyler aktarabilmek. Gerçek oyuncular böyle olabilenlerdir. Onlar yüzyıllarca kalabilirler. Çok örneği var. Büyük aktörler var. Ancak bu kolay olunmuyor. Biz bir dönem çok popüler olmuş birini sonra hiç hatırlamıyoruz sonrasında’ dedi. Başrolde olacağı yeni dizisi ‘Aliya’dan da bahseden Okur, Aliya İzzetbegoviç’i canlandıracak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X