TKBL’de derbi heyecanı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin (TKBL) 9. haftası yarın İstanbul’da derbi maça sahne olacak.Son yıllarda Türkiye’de kadın basketboluna damga vuran Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe, lig liderliği için karşı karşıya gelecek.

TKBL’de derbi heyecanı

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki derbi saat 18.30’da başlayacak.

 

TKBL’de geride kalan 8 haftada yedişer galibiyet, birer yenilgisi olan ezeli rakipler ilk iki sırayı paylaşıyor.

Derbiyi, kulüpler arasındaki anlaşma gereğince konuk Fenerbahçe’nin taraftarları salonda izleyemeyecek.

İki takım arasında sezon başında Samsun’da oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını Fenerbahçe, 56-48’lik skorla kazanarak, kupayı müzesine götürdü.

 

– Geçen sezon 11 kez karşılaştılar

İki takım, geçen sezon 4 farklı kulvarda 11 kez karşılaştı, Galatasaray Odeabank 6,  Fenerbahçe ise 5 galibiyet aldı.

Geçen sezonu Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda açan iki ekibin karşılaşmasında Fenerbahçe, rakibini 63-53 yenerek kupanın sahibi oldu. İki ekibin kozlarını paylaştığı Türkiye Kupası final maçını ise Galatasaray Odeabank 76-70 galip tamamlayarak, kupayı müzesine götürdü. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi normal sezon müsabakalarında, ilk maçta Fenerbahçe 79-67, ikinci maçta ise Galatasaray Odeabank 78-75 galip geldi.  FIBA Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonda gruptaki maçı Fenerbahçe 68-66, final maçını ve kupayı ise 69-58’lik skorla Galatasaray Odeabank kazandı. TKBL play-off final serisindeki ilk iki maçı Galatasaray Odeabank, ardından iki müsabakayı Fenerbahçe kazandı, son maçta rakibine 73-54 üstünlük kuran sarı-kırmızılı ekip, 13 yıllık lig şampiyonluğu hasretine son verdi ve sezonu 3 kupayla kapattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X