TMO 22 bin ton fındığa 166 milyon TL ödedi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, fındık alımına 1 ay önce başlayan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 12 bin üreticiden 22 bin ton ürün aldığını vurguladı.

TMO 22 bin ton fındığa 166 milyon TL ödedi

Soydan, serbest piyasada işlem gören fındık fiyatının 8,50 lira seviyelerinde olduğunu belirterek, bu şartlarda üreticilerin TMO’yu tercih ettiğini kaydetti.

Özellikle TMO’nun alım şartlarını üretici lehine iyileştirmesi ve alım noktalarını artırmasıyla buraya ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Soydan, TMO’nun şimdiye kadar 12 bin üreticiden 22 bin ton fındık alımı yaptığını ve karşılığında 166 milyon lira ödediğini söyledi.

Üreticilerin TMO’ya fındıklarını verebilmek için ofisin resmi internet sitesinden randevu aldığına işaret eden Soydan, önümüzdeki günler için 44 bin üreticiye yaklaşık 102 bin ton fındık alımı için randevu verildiğini ve bu sayının gittikçe artmasının beklendiğini dile getirdi. Soydan, TMO yetkililerinin tüm üreticilerin elindeki fındığa talip olduklarını hatırlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X