TMSF şirketlerinin büyüklüğü 60,3 milyar TL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ aidiyeti ve iltisakı tespit edilen şirketlerin TMSF kayyumluğunda yönetildiğini hatırlattı.

TMSF şirketlerinin büyüklüğü 60,3 milyar TL

Bu şirketleri basiretli tüccar anlayışıyla yönettiklerini ifade eden Gülal, ‘’Şu an itibarıyla TMSF kayyumluğunda yönetilen 807 şirketimiz var. Bunların aktif büyüklüğü 60,3 milyar lira, öz kaynak büyüklüğü de 25,9 milyar lira seviyesinde. Hemen hemen 10 milyar dolarlık aktif büyüklüğe sahip bir yapıya vaziyet ediyoruz. İstihdam sayımız da 40 bin 669. Tedarikçilerimizi de işin içine dahil ettiğimizde bu sayı 70-80 bin seviyelerine kadar çıkıyor” dedi.

AVRUPA’NIN EN YÜKSEK ORANI

Geçen yılın ağustos ayında mevduatta sigorta limitini 100 bin liradan 150 bin liraya çıkardıklarını kaydeden Gülal, ‘’Sigortalı mevduatımız hemen hemen 750 milyar liraya yükseldi. Karşılama oranımız yüzde 6 seviyesinde. Bu Avrupa’nın en yüksek oranı” diye konuştu. Muhiddin Gülal, Avrupa’nın en kuvvetli mevduat sigortacılığı kurumlarından biri olduklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X