TOBB Başkanı’ndan seçim sonrası ilk açıklama

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, seçim sonuçları ile ilgili, “Küresel iktisadi ortamın belirsizliklerle dolu olduğu bir durumda, içeride bize özgü ek belirsizliklerin ortaya çıkması ülkemiz için olumlu olmayacaktır.

TOBB Başkanı’ndan seçim sonrası ilk açıklama

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Oy kullanım oranındaki yüksekliğe dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, vatandaşların büyük bir olgunlukla iradesini sandığa yansıttığına, gurbetçilerin iradesinin de Meclis’in oluşumuna önemli oranda katkı sağladığına işaret etti.

Türkiye’nin güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunun son seçimlerle bir defa daha ortaya konulduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Halkın oyunun yüzde 95 oranında Meclis’te temsil edilecek olması ve Meclisimizdeki kadın milletvekili oranının da Cumhuriyet tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşması demokrasimizin geldiği nokta bakımından sevindiricidir. Türkiye’de son 14 ayda üç farklı seçim süreci yaşadık. Şimdi yoğun seçim gündemini geride bırakarak, hep birlikte ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmalıyız.

Küresel iktisadi ortamın belirsizliklerle dolu olduğu bir ortamda, içeride bize özgü ek belirsizliklerin ortaya çıkması ülkemiz için olumlu olmayacaktır. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, diyalog ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz. Önümüzdeki bu süreçte herkesin, milletin verdiği mesajı doğru algılamasını ve ülke menfaatlerinin ön planda tutulmasını bekliyoruz.”

“Koalisyon ihtimali zor”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de seçim sonuçlarının iş dünyası tarafından nasıl karşılandığının döviz kurları ve borsadaki hareketlerden görülebileceğini söyledi.

Seçim sonuçlarının iş dünyası tarafından hoş karşılanmadığını dile getiren Özdebir, “Partilerin seçim öncesi ve seçim sırasında birbirlerine yönelttikleri ithamlar dikkate alındığında buradan ülke yararına bir koalisyon çıkma ihtimalini zor görüyorum. Sadece devr-i sabık yaratmak için bir koalisyon kurulabilir. Bu da yabancı yatırımcının gözünde ülkenin istikrarını sıkıntıya sokar” değerlendirmesinde bulundu.

Güçlü bir koalisyon için uzlaşma kültürünün önemine işaret eden Özdebir, ülkenin hükümetsiz kalmayacağını ancak kurulacak hükümetin uyum içinde çalışması gerektiğini vurguladı.

Erken seçim ihtimalini olası gördüğünü belirten Özdebir, “Kimi seçmen, iktidar partisine verdiği oyları geri aldı, küçük partilerin ise oy oranları arttı. Burada seçmenin iki büyük partiye verdiği mesajın iyi algılanması gerekiyor. Bu mesajın dozunun fazla olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X