TOBB, Türk-Arap Odası kuruyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), Arap Odalar Birliği ile imzalayacağı anlaşmayla Türk-Arap Odası kurma çalışmalarına başladığı bildirildi.

TOBB, Türk-Arap Odası kuruyor

TOBB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB, Arap Odalar Birliği ile imzalayacağı anlaşmayla Türk-Arap Odası kuracak. Oda, 2,7 trilyon dolarlık bir ekonomiye sahip 22 ülke ile Türk iş dünyasını buluşturacak. Türk-Arap Odası, TOBB ve Arap Odalar Birliği’nin 24 Kasım 2016 tarihinde İstanbul’da imzalayacağı protokol ile kurulacak. Söz konusu Oda’nın yönetiminde, Arap Odalar Birliğini temsilen, 22 üye ülke Odalar Birlikleri yer alacak. TOBB da söz konusu organizasyon için 22 kişilik Yönetim Kurulu belirledi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, kurulacak Türk-Arap Odası’nın, düzenlenecek ortak etkinlikler ve yapılacak ortak çalışmalarla Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X