TOBB yönetiminden İznik ve Yenişehir’e ziyaret

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) davetiyle Bursa’ya gelen TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe oda ve borsalara düzenledikleri ziyaretler kapsamında İznik ve Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyarette b

TOBB yönetiminden İznik ve Yenişehir’e ziyaret

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) davetiyle ilçe oda ve borsalarına ziyarette bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk, İznik İlçesi’ne gelerek İznik Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Heyeti İznik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dede, Meclis Başkanı Serkan Mançolar ile yönetim kurulu ve meclis üyeleri ağırladı.

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa’nın birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu gerçekleştirdikleri ziyaretlerle daha iyi gördüklerini söyledi.

İznik Ticaret ve Sanayi Odası’nı meclis üyelerinin üçünün kadın olması nedeniyle tebrik ettiğini ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bursa’nın ilçelerindeki en fazla kadın meclis üyesine sahip olması nedeniyle İznik’i tebrik ediyorum. Bu da kadın girişimcilerimize ne kadar önem verdiğinizin bir göstergesi” diye konuştu.

İznik’in sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle bölgede ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İznik’i kısa sürede anlatmak mümkün değil. Sizler adeta bir altın madeninin üzerinde oturuyorsunuz. Bu sizlere tarihin vermiş olduğu büyük bir fırsat. İznik büyük bir imkana sahip. Tarıma dayalı ekonomisini turizme çevirebilecek potansiyeli var. Osmanlı’nın, onlardan önce bu coğrafyada yaşayan insanların kültürünü tanıtabilmek hepimizin ortak vazifesidir. Bu anlamda bizler desteği sağlamaya hazırız.”

İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede ise, “Bizler İznikimizi modern bir tarih, turizm ve tarım kenti yapmak istiyoruz. Bu hedefimize ulaşabilmemiz için, yerel ve merkezi yönetim ile birlikte İznik Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşen görevi, Odalar ve Borsalar Birliğimizin de desteğini alarak yapmaya hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından heyet ‘Altın Şehir İznik’e Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katıldı. Ödül alanlara TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede tarafından plaket verildi.

YENİŞEHİRLİ GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKA

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, İznik’teki temaslarının ardından Yenişehir’e geçti. Burada ilk olarak Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden heyet, odanın KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirdiği girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifika törenine katıldı. Başarılı kursiyerlere sertifikaları ve hediyeleri Hisarcıklıoğlu ve Burkay tarafından takdim edildi. Heyet, daha sonra ise sırasıyla Yenişehir Belediyesi’ni ve Yenişehir Ticaret Borsası’nı ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X