TOBB’dan Yenişehir ve Gemlik’e okul sözü

Oda ve borsa seçimleri için geri sayım devam ederken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir dizi temas için gittiği ve övgüler dizdiği Gemlik ve Yenişehir’e okul müjdesi verdi.

TOBB’dan Yenişehir ve Gemlik’e okul sözü

GÜRHAN ADANA-CEMAL KIRGIZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yenişehir ve Gemlik’e okul sözü verdi.
Hisarcıklıoğlu, dün Yenişehir’de Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binasının açılışı törenine katıldı.

Burada kurdeleyi Yenişehir kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte kesen Hisarcıklıoğlu, binayı gezerek bilgi aldı.

Ardından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ne geçen Hisarcıklıoğlu, burada en çok vergi ödeyen Yenişehir TSO üyeleriyle, Oda’nın girişimcilik kursunu bitirenlere plaketlerini verdi. Kursiyerlerden Rahime Şen de, Hisarcıklıoğlu’na kendilerinin yaptığı biber, domates salçası ve köy ekmeği hediye etti.

Yatırımcının yeni gözdesi

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada Yenişehir’in önemine işaret etti. Osmanlının beylikten devletliğe geçişinde Yenişehir’in 25 yıl başkentlik yaptığını dile getiren Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: ”Osmanlının devlet olma mührü Yenişehir’de. İlk sikke burada basıldı, ilk ferman burada hazırlandı, ilk düzenli ordu burada toplandı.

Bugün Yenişehir tarıma uygun bereketli topraklara sahip. Aynı zamanda sanayi tesisleri, havalimanı, Hızlı Tren Projesi, Gemlik Limanı’na yakın oluşu Yenişehir’in özelliklerinden. Sanayi yatırımlarıyla Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden. Yatırımcının yeni gözdesi. Yenişehir’de arsa tarla fiyatları artıyor. Oto Test Merkezi Yenişehir’de kurulacak. Yerli araba projesinde bu merkeze çok ihtiyaç duyulacak. Yenişehir’in, Bursa’nın en önemli ticaret merkezi olma yolunda ilerliyor.”

Başkanlar teşekkür etti

Yenişehirli yöneticilerin ilçeye TOBB tarafından bir okul kazandırılması yönünde talepleri olduğunu kaydeden Rifat Hisarcıklıoğlu, ”81 ile 81 okul projemiz vardı. Bu yıl sonunda bu sözümüzü tamamlıyoruz.

Önümüzdeki dönemde Yenişehir’e de bir okul yapma sözü veriyorum. Okul yaparız” dedi. Yenişehir kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Ticaret Borsası Başkanı Saim Bolaca ve Ticaret Odası Başkanı Orhan Torun bu sözü üzerine Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ettiler.

Gemlik’te ‘Zeytin’ laboratuvarı açıldı

Gemlik Ticaret Borsası bünyesinde kurulan Zeytin Analiz Laboratuvarı, dün düzenlenen törenle hizmete girdi. Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla açılışı yapılan laboratuvarda Gemlik zeytininin tuz, asitlik, sertlik, kostik ve nem analizleri yapılacak. Törende konuşan Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, İznik ve Orhangazi yöresi üreticilerinin de Gemlik Ticaret Borsası çalışma alanına dahil edilmesini isteyerek, bu konuda üretici ortakların taleplerini iletti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, tarımın ve üreticinin her zaman yanında olduklarını vurguladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Gemlik’in Limanlarıyla Bursa’nın dünyaya açılan kapısı, tarımıyla bölgenin elmas gerdanlığı olduğunu savundu. İstanbul-İzmir Otobanının geçiş güzergahında bulunan Gemlik’in marka değerinin her geçen gün artığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak Gemlik’e de meslek okulu yapma sözü verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X