TOBB’un büyük başarısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliğinin (EUROCHAMBRES) daimi başkan vekilliğine seçildi.

TOBB’un büyük başarısı

TOBB’dan yapılan açıklamada, EUROCHAMBRES’ın Lüksemburg’daki genel kurulunda daha önce Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya’nın üstlendiği, büyük üyeler başkan yardımcılığı koltuğunun 2016 yılından itibaren Türkiye’ye verilmesinin oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi. 

Kararın ‘devrim niteliğinde’ ve AB üyesi olmayan bir ülkenin elde ettiği en büyük başarı olarak gösterildiği ifade edilen açıklamada, EUROCHAMBRES’ın halen 44 ülke, bin 700 yerel ve bölgesel oda ve 20 milyon işletmeyi temsil eden Avrupa’nın en büyük iş dünyası yapılanması konumunda bulunduğu kaydedildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, EUROCHAMBRES’ta böyle bir konuma seçilmelerinin tarihi bir anlamı bulunduğunu ve Türkiye adına bu gururu yaşadıklarını ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X