TOFAŞ dolu dizgin

EuroCup’ta harikalar yaratan mavi yeşilliler, bu performansını devam ettirerek Bursa’ya çeyrek final heyecanı yaşatmayı hedefliyor

TOFAŞ dolu dizgin

Deplasmanda MoraBanc Andorra’yı 63-69 mağlup ederek 7Days EuroCup TOP16 turunda 2’de 2 yapan TOFAŞ, H Grubu’nda liderlik sevinci yaşanıyor.

Basketbolda, 7Days EuroCup TOP16 turu H Grubu 2. hafta karşılaşmasında konuk olduğu İspanya ACB Ligi’nde mücadele eden Andorra temsilcisi MoraBanc Andorra’yı da mağlup eden TOFAŞ, H Grubu’nda 2’de 2 yaparak haftayı lider kapattı. Nefes kesen maçta parkeden 63-69 galip ayrılan Bursa ekibi, önemli bir başarıya imza atarken, önümüzdeki maçlar için de büyük umut verdi. Başta, Başantrenör Orhan Ene olmak üzere, sakatlıkları süren oyuncular Sammy Mejia ve Matt Lojeski ile gribal enfeksiyon geçiren DJ White gibi önemli oyuncularından yoksun sahaya çıkan mavi yeşilliler, bu eksiklerine rağmen güçlü rakibi karşısında başarılı bir oyun çıkardı.

EKSİKLERE RAĞMEN

Geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle Bursa’da tedavisine devam edilen Başantrenör Orhun Ene’nin yerine MoraBanc Andorra karşısında takımın başında sahaya yardımcı antrenör Yalçın Küçüközkan çıktı. Andorra deplasmanında 17 sayı, 7 ribaunt ve 3 asistle oynayan Berkan Durmaz ile 17 sayı, 1 ribaunt ve 4 asistle oynayan Tarik Phillip, maçın yıldızı oldu. Özellikle mücadelenin son bölümünde iyi savunma yapan TOFAŞ, Devin Williams’ın da etkili oyunu ve sayılarıyla sonuca gitmeyi bildi.

ÇEYREK FİNAL UZAK DEĞİL

TOFAŞ’ın, 7Days EuroCup TOP16 turundaki başarılı performansı çeyrek final kapısına da araladı. Bu performansı devam ettirerek öncelikle Bursa’ya bir çeyrek final heyecanı yaşatmak isteyen mavi yeşilliler, bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. MoraBanc Andorra maçının ardından büyük bir sevinç yaşayan TOFAŞ’lı oyuncular, galibiyeti önce saha içinde ardından soyunma odasında büyük bir coşkuyla kutladı. EuroCup TOP16 turunda sıradaki maçını 22 Ocak Çarşamba günü deplasmanda Joventut Badalona ile yapacak olan Bursa ekibi, All-Star haftası sonrası ING Basketbol Süper Ligi’nde ise 25 Ocak Cumartesi günü Sigortam.net İTÜ’ye konuk olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X