TOFAŞ Genel Menajeri Öngören: Bursa’nın spor salonuna ihtiyacı var

Spor basınıyla bir araya gelen TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören Bursa’nın spor salonu sorununa dikkat çekerken Başantrenör Ahmet Çakı ise hedeflerinin bu sezon ligde ilk 6’ya girmek olduğunu söyledi.

TOFAŞ Genel Menajeri Öngören: Bursa’nın spor salonuna ihtiyacı var

Emre KURTBAY

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna kalan ve ING Basketbol Süper Ligi’nde de play-off mücadelesi veren TOFAŞ’ta Genel Menajer Tolga Öngören ve Başantrenör Ahmet Çakı, Bursa medyasıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

TOFAŞ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen sohbet toplantısında Öngören ve Çakı takımın mevcut durumunda hedeflerine, altyapıdan gelecek planlarına kadar birçok konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak söz alan Tolga Önögren, “Uzun süredir bir araya gelemiyorduk. Bu hava şartlarında buraya gelmeniz bizi mutlu etti. Ligde kinci yarıya başladık. Önümüzde uzun bir süre var. Şampiyonlar Ligi devam edecek. Türkiye Kupası da başlayacak. Türkiye Kupası Final Four Bursa’da oynanacak. Bursa basketbolu adına iyi bir şey.” dedi.

ULAŞILACAK BİR BÖLGEDE OLMALI

“Kadın basketbolunda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı iş çok kıymetli.’ diyen Tolga Öngören, “Onlar da Süper Lig’de oynuyorlar. Çok kıymetli antrenörleri var. A takım seviyesinde durum iyi. Ama altyapıda Bursa basketbolunu konuşurken böyle bakmamız lazım.’ diye konuştu. Altyapıdan oyuncu yetişmesi için spor salonu sayısının çoğaltılması gerektiğinin altını çizen Öngören, ‘Bursa’nın Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu dışında bir salona daha ihtiyacı var. İlla 10 bin kişilik salon olması gerekmiyor. FIBA standartlarında, ulaşılabilecek bir bölgede salon lazım. Çocuklara hadi oynayın dediğiniz zaman bir salon lazım. Kulüplerin daha fazla doğru işi yapanlara ihtiyacı var. Kaynakların ayrılması lazım. Antrenörlere de yatırım yapmak lazım. Yerel yönetimlerin ve markaların bu duruma el atması lazım. Bu şehirde oyuncu kaynağı var. Doğru yatırım ve antrenör önemli. Sonrasında 5 sene bekleyeceksin.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİRDE OYUNCU KAYBI VAR

Bursa takımlarının A takımlarında işlerin iyi gittiğini ancak altyapıya bakıldığında büyük bir kan kaybı olduğunu belirten Öngören, “Hem TOFAŞ hem de Bursaspor çok iddialı. Finalspor’un yaptığı yatırım çok kıymetli. Altyapıya da bakmamız lazım. Büyük bir kan kaybı var. Bursa hem futbolda hem basketbolda hem de voleybolda oyuncu kaybı var. Buradan oyuncu çıkar. Şehir olarak altyapıya yatırımı bıraktık. Bunun yansımasını 3-5 sene sonra göreceğiz.” dedi.

BU ORGANİZASYONA ÖNEM VERİYORUZ

Pilot takımları olan Akran Gemlik’le ilgili projeden bahseden Tolga Öngören bir model yaratmak istediklerini belirterek şunları söyledi: “19 yaşındaki çocuğun bir Amerikalıyla, kendinden büyük yerli oyuncularıya tecrübe kazanması lazım. Akran Gemlik’le pilot takım uygulamasını ortaya koyduk. Bizim altyapımızdan çok oyuncu var. Başka altyapılardan da çocuklar var. Bu organizasyonda titiziz, önem veriyoruz. Bir model yaratmak istedik. Beklemek, sabretmek lazım. Bir dönüşü olacaktır.”

Çakı: Hedefimiz ilk 6

Bursa basınıyla bir araya geldiği için mutlu olduğunu belirten TOFAŞ Başantrenörü Ahmet Çakı, hedeflerinin ligde ilk 6’ya girmek olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaları aktaran Çakı şunları kaydetti: “Geleli yaklaşık 2 ay oldu. Böyle bir iletişimi başlattığımız için mutluyum. Bursa’da birçok profesyonel branş var ama TOFAŞ’ın basketbol kültüründe çok önemli bir yeri var. O anlamda da TOFAŞ’ın iletişimle ilgili arkadaşların çalışmaları gayet iyi.”

GRUP BİRİNCİLİĞİNİ ALDIK

“İlk geldiğim dönemde yaklaşık 3 günümüz vardı ve Merkezefendi maçına hazırlandık. Devamında da Beşiktaş ve Oostende maçlarımız vardı. Orayı kazanarak geçtik. Avrupa’da grup birinciliğini de aldık. Hedef koyduğumuz üstümüzdeki takımlara karşı kazanamadığımız için Karşıyaka maçını kazanmak istedik ama olmadı. Devamında da Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarını da kaybettik.”

GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDIK

“Hakan Demir ve TOFAŞ’ın basketbol seviyesi önemli düzeydeydi. Biraz daha agresif olma, tam saha baskı ve kolay basket bulmada geri adım atmak zorunda kaldık. Covid vakaları ve sakatların dönüşüyle birlikte keza Ennis’in de gelişiyle eksiklere rağmen kazandığımız Türk Telekom ve Büyükçekmece maçlarıyla birlikte istediğimiz galibiyetleri aldık.”

KADROMUZ BAŞARABİLECEK POTANSİYELDE

“Geldiğim ilk noktaya döndük. Geliştirebilirsek hedeflerimize doğru ilerleyebiliriz. Daha yukarısı da aşağısı da olabilir. Dengeli bir ligdeyiz. TOFAŞ’ın ortaya koyduğu ilk 4’ü, 6’yı kovalayan bir yaklaşımı var. Bu tür iniş çıkışlar olabiliyor. Teker teker baktığımızda çok iyi oyuncular. Öne çıkan takımlar Galatasaray’ın iyi bir çıkışı var. Gaziantep iyi işler yapıyor. Hedefimiz ilk 6. Kadromuz bunu başarabilecek potansiyelde. 40 dakika içerisinde çok kırılmalar yaşayan bir takımız. 1-2 galibiyet fazla alabilirdik. Bundan sonra ne yapacağımız önemli. Edindiğimiz tecrübeler var. Daha iyi yerde olacağımıza inanıyorum.”

ELİMİZDEKİLERDEN VERİM ALMAK ÖNEMLİ

“Önce elimizdeki oyunculardan maksimum verim almaya bakıyoruz. Böyle bir yaklaşımla başladık. Tyler Ennis’in öncesinde takviye düşünmüyorduk. Bench katkısı alamadığımız dönem oldu. Katkıyı alabilmek adına ve korona ile sakatlıklardan dolayı bu takviyenin doğru olacağını düşündük. Doğru olduğunu da son iki maçta gördük. Olmasa belki iki maçı da kaybedecektik. Yönetimimize de teşekkür ediyorum. Bir eksiklik hissedersek belki takviye yapabiliriz. Önemli olan elimizdeki oyunculardan verim almak. Konsantrasyonumuz bu şekilde.”

BİRÇOK TAKIMIN OLMASI AVANTAJ

“Bursaspor da sponsoruyla birlikte Bursa’ya katkı veren bir kulüp. İddialı bir takım da kurdular. Bursa bünyesinde birçok profesyonel takım bulunduran bir şehir. TOFAŞ’ın tek başına hizmet vermeye çalışmasının yanına bir takımın daha olması bir avantaj. Bundan sonraki süreç belirleyici olacak. Devamını nasıl getirecekleri önemli. Farklı hedefleri barındıran takımların olması bir avantaj. Bir şehirde ne kadar çok takım varsa o kadar değerli buluyorum.”

Daçka maçı pazar gününe alındı

TOFAŞ’ın ING Basketbol Süper Ligi 18. haftasında cumartesi günü TOFAŞ Spor Salonu’nda oynayacağı Darüşşafaka maçının günü değişti. İstanbul ekibinin Burgos ile Şampiyonlar Ligi play-in turu üçüncü maçında oynayacağı karşılaşma nedeniyle TOFAŞ-Darüşşafaka maçı pazar günü saat 13.00’e alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X