Tofaş kredi için EBRD ile görüşüyor

Tofaş yatırım projelerinin finansmanı için 200 milyon euro kredi sağlamak amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

Tofaş kredi için EBRD ile görüşüyor

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, ‘Şirketimiz yatırım projelerinin finansmanına yönelik çalışmalar çerçevesinde, EBRD ile toplam 200 milyon euro tutarında yatırım kredisi sağlanması amacıyla görüşmeler yapıyor’ denildi. Açıklamaya göre, görüşmelerin başarılı olması halinde 100 milyon euronun doğrudan EBRD tarafından sağlanması, kalan 100 milyon euronun ise ticari bankalarla sendikasyon yapılması öngörülüyor. Tofaş, nisan ayında yine KAP’a yaptığı açıklamada, Hatchback ve Station Wagon olmak üzere iki yeni model aracın yatırım harcamalarında kullanılmak üzere 200 milyon euro Yurtdışı İhracat Kredi Kurumu (ECA) kredisi sağlanması için HSBC ve ING Bank’a yetki verdiğini kredi sözleşmesinin Haziran 2015 sonuna kadar imzalanacağını bildirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X